Οικονομία

Για ομόλογο και κατώτατο μισθό ενημερώνεται το EuroWorking Group

Για ομόλογο και κατώτατο μισθό ενημερώνεται το EuroWorking Group
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Συνεδριάζει σήμερα, Πέμπτη 31.01.2019, το EuroWorking Group. Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, σχεδιάζει μια σύντομη ενημέρωση για την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές με το ομόλογο. Αλλά και για τη δεύτερη μεταμνημονιακή αξιολόγηση της χώρας που ολοκληρώθηκε την προηγούμενη Παρασκευή.

Το ομόλογο και οι εξελίξεις…

Δεδομένου ότι οι θεσμοί θα παρουσιάσουν στις 27 Φεβρουαρίου τη σχετική έκθεση προόδου της Ελλάδας, δεν αναμένεται να γίνει εκτεταμένη συζήτηση επί της πορείας εφαρμογής των προαπαιτούμενων, κάτι που θα απασχολήσει το επόμενο EuroWorking Group.

Πληροφορίες πάντως φέρουν του οικονομικούς εμπειρογνώμονες της Ευρωζώνης να εκφράζουν δυσαρέσκεια για την αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 11%.

Να σημειωθεί πως η αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 11% από την 1η Φεβρουαρίου, δηλαδή η διαμόρφωση του από τα 586 ευρώ μεικτά στα 650 ευρώ μεικτά μηνιαίως, οδηγεί τον κατώτατο μισθό στην Ελλάδα υψηλότερα και από εκείνον της Πορτογαλίας (600 ευρώ).

Πιο νωρίς από ποτέ οι φορολογικές δηλώσεις! Έρχονται περισσότερες δόσεις στον φόρο εισοδήματος

Το 2019 ο αμειβόμενος με κατώτατο μισθό εργαζόμενος στην Πορτογαλία θα λάβει 8.400 ετησίως μεικτά και ο Έλληνας 9.100, ήτοι 700 ευρώ περισσότερα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X