Οικονομία

Κατώτατος μισθός: Πόσο θα αυξηθεί και πότε οι πρώτες ανακοινώσεις

Κατώτατος μισθός: Πόσο θα αυξηθεί και πότε οι πρώτες ανακοινώσεις
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η νέα αύξηση του κατώτατου μισθού έρχεται νωρίτερα ενώ το τελικό ποσοστό της αύξησης θα γίνει γνωστό έως τις 22 Μαρτίου. Ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Οικονομικών, Όμηρος Τσάπαλος δήλωσε σχετικά με το θέμα «Πρέπει να ακούσουμε τις αντοχές των ελεύθερων επαγγελματιών, των εργοδοτών από τη μια, αλλά και τις ανάγκες των μισθωτών μέσα σε αυτό το δύσκολο πλαίσιο που όλοι βιώνουμε, αυτό της ακρίβειας».

Ο εργατολόγος ο Γιάννης Καρούζος είπε σχετικά με την νέα αύξηση του κατώτατου μισθού ότι: «Δέσμευση είναι να πάμε σε μια εισήγηση της αρμόδιας υπουργού Εργασίας μέχρι τις 22 Μαρτίου ως προς το ύψος του κατώτατου μισθού. Η κυβέρνηση θέλει να έχει στις καθαρές αποδοχές ο εργαζόμενος με κατώτατο μισθό το επτά (7) μπροστά».

 

Ο ίδιος τόνισε ότι για να επιτευχθεί αυτό, θα πρέπει να πραγματοποιηθεί μια «αύξηση περίπου 5 – 6% στον τρέχοντα κατώτατο μισθό». Τονίζει επίσης ότι μια αύξηση στον βασικό κατώτατο μισθό θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των τριετιών συμβάσεων και της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών.

Τέλος ο κ. Τσάπαλος θέλησε να διευκρινίσει ότι τα χρήματα της αύξησης στον κατώτατο μισθό δεν τα δίνει ο κρατικός προϋπολογισμός, αλλά οι επιχειρηματίες. Χαρακτηριστικά είπε: «Ξεκινάμε τον διάλογο με την τροπολογία που κατέθεσε η αρμόδια υπουργός με τους κοινωνικούς φορείς, ούτως ώστε να ακούσουμε τις προτάσεις τους και τις αντοχές τους. Γιατί τα χρήματα αυτά δεν τα δίνει το κρατικό ταμείο» .

 



Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X