Οικονομία

Κέρδη ήταν… και πάνε για τις ευρωαγορές! «Βαρίδι» τα μάκρο

Κέρδη ήταν… και πάνε για τις ευρωαγορές! «Βαρίδι» τα μάκρο
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Στα κόκκινα συνεχίζουν στις συναλλαγές της Πέμπτης, 23.04.2020, οι ευρωαγορές μετά τα ζοφερά οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα και ενώ οι επενδυτές περιμένουν τις αποφάσεις των ηγετών της Ε.Ε. για την ανάσχεση της κρίσης.

Πώς κινούνται οι ευρωαγορές

Η οικονομία της Ευρωζώνης γνώρισε τον Απρίλιο τη μεγαλύτερη πτώση στην επιχειρηματική δραστηριότητα και απασχόληση που έχει ποτέ καταγραφεί, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία ερευνών Markit.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία, ο σύνθετος δείκτης PMI που συνδυάζει μεταποίηση και υπηρεσίες κατρακύλησε στις 13,5 μονάδες τον Απρίλιο από 29,7 μονάδες τον Μάρτιο. Αυτό είναι το χαμηλότερο επίπεδο στην ιστορία της έρευνας που ξεκινά από τον Ιούλιο του 1998. Συγκριτικά, η χαμηλότερο μέτρηση που είχε καταγραφεί κατά την περίοδο της παγκόσμιας χρηματοοικονομικής κρίσης ήταν στις 36,2 μονάδες το Φεβρουάριο του 2009.

Αναλυτικά

Στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει μικρές απώλειες 0,25% στις 329,33 μονάδες. Ο γερμανικός DAX σημειώνει πτώση 0,6% στις 10.356,12 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει οριακές απώλειες 0,05% στις 4.409,67 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 χάνει 0,3% στις 5.751,51 μονάδες.

Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύεται 0,5%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 σημειώνει μκρά κέρδη 0,1%. Το ευρώ υποχωρεί 0,2% έναντι του δολαρίου μετά την ανακοίνωση των στοιχείων στο 1,0794. Οι δείκτες είχαν ανοίξει σε ανοδικό έδαφος αντλώντας ώθηση από την ανάκαμψη των τιμών του πετρελαίου μετά το σφυροκόπημα που γνώρισαν στην αρχή της εβδομάδας.

Ασιατικές αγορές: Κέρδη μετά το ράλι των δεικτών της Wall Street

Οι επενδυτές περιμένουν παράλληλα τις αποφάσεις των ηγετών της Ε.Ε. στη σημερινή Σύνοδο Κορυφής -η οποία θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης- εν μέσω δημοσιευμάτων ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παρουσιάσει ένα σχέδιο ανάκαμψης της οικονομίας συνολικού ύψους 2 τρισ. ευρώ σε μια προσπάθεια να ξεπεραστούν οι διαφωνίες που έχουν καταγραφεί μεταξύ των χωρών-μελών.

Η επενδυτική προσοχή στρέφεται σήμερα και στις ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων που περιλαμβάνουν τις Credit Suisse, Publicis, Renault, Swedbank και Schneider Electric, μεταξύ άλλων.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X