Οικονομία

Κέρδη στις ευρωαγορές μετά την συμφωνία για το προσφυγικό!

Κέρδη στις ευρωαγορές μετά την συμφωνία για το προσφυγικό!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σε ανοδικό έδαφος κινούνται σήμερα, Παρασκευή 29.06.2018, οι ευρωαγορές. Κι αυτό καθώς οι επενδυτές αξιολογούν θετικά την συμφωνία των ηγετών της Ε.Ε. για το προσφυγικό.

Μετά από εννέα ώρες συνομιλιών, οι ηγέτες της Ε.Ε. συμφώνησαν στη δημιουργία κοινών κέντρων υποδοχής αιτούντων άσυλο και επεξεργασίας των αιτήσεων καθώς και στον περιορισμό της ελευθερίας κίνησης των μεταναστών από τη μία χώρα στην άλλη. Η συμφωνία προβλέπει επίσης την αύξηση της χρηματοδότησης στην Τουρκία και σε άλλες χώρες για την ανάσχεση των μεταναστευτικών ροών.

Οι αναλυτές σημειώνουν ότι η συμφωνία απομακρύνει ένα μέρος της πολιτικής αβεβαιότητας στην Ε.Ε.

Παράλληλα, η συμφωνία μετριάζει την πίεση στη Γερμανίδα καγκελάριο από τον υπουργό Εσωτερικών και επικεφαλής της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) Χορστ Ζεεχόφερ ο οποίος έχει απειλήσει να εφαρμόσει τις επαναπροωθήσεις ακόμα και χωρίς το πράσινο φως της Μέρκελ. Η συμφωνία αναμένεται να εξαλείψει τους φόβους για το ενδεχόμενο ρήξης του κυβερνητικού συνασπισμού.

Πώς κινούνται οι ευρωαγορές

Στο ταμπλό ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημειώνει άνοδο 0,9%.

Ασιατικές αγορές: Μικτά πρόσημα στην Ασία, άλμα 2% στην Κίνα

Ο γερμανικός DAX σημειώνει άνοδο 1,1% στις 12.325,17 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κερδίζει 1,2% στις 5.341,45 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται 1% στις 7.692,24 μονάδες.

Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB κερδίζει 1,5%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 ενισχύεται σε ποσοστό 1,4%.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X