Θέμα

Κορονοϊός: Αυτό είναι το πακέτο με τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης!

Κορονοϊός: Αυτό είναι το πακέτο με τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η κυβέρνηση και συγκεκριμένα οι υπουργοί Χρήστος Σταϊκούρας, Άδωνις Γεωργιάδης και Γιάννης Βρούτσης, ανακοίνωσαν ολόκληρο το πακέτο μέτρων για να αντιμετωπιστεί ο κορονοϊός. Τα μέτρα που θα ανακοινωθούν σήμερα θα είναι ύψους 2 δισ. ευρώ, και τις επόμενες ημέρες θα έρθουν άλλα 1,8 δισ.

Ο κορονοϊός και τα 10 μέτρα του Σταϊκούρα

Πρώτον: Ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι αναστέλλονται οι φόροι και οι εισφορές επιχειρήσεων που ανήκουν στους κλάδους που πλήττονται λόγω της εμφάνισης και διάδοσης του κορονοϊού. Είτε αυτές μένουν, είτε κλείνουν με κρατική εντολή είτε με δική τους πρωτοβουλία.

Για 4 μήνες αναστέλλονται:

– Καταβολή οφειλών από δηλώσεις ΦΠΑ

– Καταβολή κάθε είδους βεβαιωμένων οφειλών

– Καταβολή δόσεων και ρυθμίσεων

Προϋπόθεση για αναστολή είναι η διατήρηση των υφιστάμενων θέσεων εργασίας.

Η αποζημίωση για τους εργαζομένους

Ανακοινώθηκε ακόμη αποζημίωση ύψους 800 ευρώ για κάθε εργαζόμενο που κλείνει η επιχείρησή του με κρατική εντολή. Η αποζημίωση θα καταβληθεί στις αρχές Απριλίου.

Κοροναϊός: Αυτοί οι εργαζόμενοι θα πάρουν τα 800 ευρώ αποζημίωση!

Τα υπόλοιπα μέτρα

  • Δεύτερον: χρηματοδότηση επιστρεπτέας προκαταβολής και περιόδου χάριτος, συνολικού ύψους 1 εκατ. ευρώ. Θα λαμβάνει υπόψιν τζίρο και μισθούς.
  • Τρίτον: Το κράτος καλύπτει πλήρως τα εργασιακά δικαιώματα. Το κόστος για τους 500.000 ανέρχεται σε 450 εκατ. ευρώ. Αναστέλλονται οι οφειλές Μαρτίου για 4 μήνες.
  • Τέταρτον: Αναβάλλονται όλες οι φορολογικές υποχρεώσεις Μαρτίου για 4 μήνες για ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενων.
  • Πέμπτον: 1,8 δισ. ευρώ από το ευρωπαϊκό ταμείο. Η αξιοποίηση των πόρων θα είναι άμεση.

Κοροναϊός: 800 ευρώ ενίσχυση για αυτοαπασχολούμενους ελεύθερους επαγγελματίες

  • Εκτον: Μειώνεται στο 6% από 24% στα απαραίτητα προϊόντα για τον κορονοϊό. Μάσκες, γάντια, αντισηπτικά, μαντηλάκια, σαπούνι και η αιθυλική αλκοόλη εφόσον χρησιμοποιείται ως πρώτη ύλη.
  • Εβδομον: Αγορά ακινήτων. Νομοθετικά θα καταβάλλουν το 60% του μισθώματος για το ακίνητο που δεν νοικιάζει για τους μήνες που πλήττεται. Παράλληλα για ιδιοκτήτες ακινήτων αυτών, προβλέπεται αναστολή δόσεων και υποχρεώσεων για 4 μήνες.
  • Ογδοον: Παράταση για τις νέες αντικειμενικές αξίες. Αποφασίσαμε ο ΕΝΦΙΑ του 2020 στο υπάρχον καθεστώς.
  • Ενατον: Αμεση αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών έως ύψους 30.000€. Απλοποίηση διαδικασιών για να μην καθυστερεί η ρευστότητα.
  • Δέκατον: Ως τον Δεκέμβρη οι τράπεζες δεν θα λαμβάνουν χρεολύσια υγειών επιχειρήσεων. Θα πρέπει να ενισχύσουν οι τράπεζες την ρευστότητα των επιχειρήσεων.

“Καμπανάκι” για τους εργοδότες!

Επανέλαβε ότι ο εργοδότης αναλαμβάνει την υποχρέωση της διατήρησης όλων των θέσεων εργασίας και ο εργαζόμενος να δείξει ανοχή μέχρι να λήξει η κρίση.

Κοροναϊός: Νέα δραστικά μέτρα! Η κυβέρνηση ανακοινώνει απαγόρευση συναθροίσεων (vid)

Το κράτος θα δημιουργήσει ασφαλές περιβάλλον για την αντιμετώπιση των δύσκολων αυτών συνθηκών.

Δείτε τις ανακοινώσεις του Χρήστου Σταϊκούρα

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X