Οικονομία

Μετά την Βελκουλέσκου, τέλος και ο Τόμσεν από το ΔΝΤ;

Μετά την Βελκουλέσκου, τέλος και ο Τόμσεν από το ΔΝΤ;
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Τις προηγούμενες ημέρες, ήταν πολλές οι ευρωπαϊκές “φωνές” που υποστήριζαν πως τα προσεχή Eurogroup θα ήταν τα… τελευταία για τον Πόουλ Τόμσεν με την ιδιότητα του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τομέα του ΔΝΤ.

“Έχουν” και τον… αντικαταστάτη του Τόμσεν!

Οι ίδιες πηγές, μάλιστα, πήγαιναν την συζήτηση ένα βήμα… παραπέρα. Και τόνιζαν πως ο Δανός θα αντικατασταθεί από τον Μαχμούντ Πραντάν, τον αναπληρωτή διευθυντή του Ευρωπαϊκού Τμήματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Πρέπει να σημειωθεί πως πριν από δύο εβδομάδες είχε ανακοινωθεί η αντικατάσταση της Ντέλιας Βελκουλέσκου ως επικεφαλής του κλιμακίου για την Ελλάδα από τον Πίτερ Ντόλμαν.

Διαψεύδουν…

Σε κάθε περίπτωση όταν ερωτήθηκαν για το θέμα συνεργάτες του Πόουλ Τόμσεν στην Ουάσιγκτον ξεκαθάρισαν πως οι πληροφορίες αυτές «δεν ευσταθούν», δίνοντας το στίγμα της παραμονής  του Δανού στη θέση του διευθυντή του ΔΝΤ.

Νέα χαλάρωση των capital control! Τι αλλάζει

Χθες ο Τόμσεν μετείχε σε συνέδριο στο Παρίσι το οποίο συνδιοργάνωσαν το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών και το ΔΝΤ με κεντρικούς ομιλητές την Κριστίν Λαγκάρντ και τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών Μπρούνο Λεμέρ. Το συνέδριο εστιάσθηκε στην ατζέντα των οικονομικών μεταρρυθμίσεων της Γαλλίας και στην ενίσχυση της αρχιτεκτονικής της ευρωζώνης.

Ο διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου μίλησε στην τελευταία ενότητα του συνεδρίου που είχε ως θέμα τη διακυβέρνηση της ευρωζώνης. Χωρίς να επικαλεστεί την Ελλάδα, αλλά επικαλούμενος την ευρωπαϊκή κρίση, ο αξιωματούχος του ΔΝΤ ζήτησε επιτάχυνση της τραπεζικής ένωσης και ολοκλήρωση των μηχανισμών διαχείρισης κρίσεων.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X