Οικονομία

Μικρές απώλειες στις ευρωαγορές με το βλέμμα στη Fed

Μικρές απώλειες στις ευρωαγορές με το βλέμμα στη Fed
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Μικρές απώλειες σημειώνουν σήμερα, τετάρτη 26.09.2018, οι ευρωαγορές καθώς οι επενδυτές περιμένουν τις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής της αμερικανικής Federal Reserve. Οι οποίες θα γίνουν γνωστές μετά το κλείσιμο των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων.

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ αναμένεται να πραγματοποιήσει σήμερα την τρίτη αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων για το 2018, κατά 25 μονάδες βάσης στο 2% με 2,25%, κρατώντας στη φαρέτρα της άλλη μία αύξηση για τον Δεκέμβριο.

Η κλιμάκωση ωστόσο του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ-Κίνας τις τελευταίες εβδομάδες έχει οδηγήσει ορισμένους αναλυτές να υιοθετήσουν πιο επιφυλακτική στάση, επισημαίνοντας ότι ενδεχομένως η Fed να μην πραγματοποιήσει την αύξηση του Δεκεμβρίου για να μην επιβαρύνει την οικονομία εν μέσω της αυξημένης αβεβαιότητας.

Σε αυτό το πλαίσιο οι σημερινές δηλώσεις του προέδρου της Fed, Jerome Powell στη συνέντευξη Τύπου μετά τις αποφάσεις για τα επιτόκια αποκτούν ιδιαίτερη σημασία καθώς αναμένεται να ρίξουν περισσότερο φως στα σχέδια της κεντρικής τράπεζας για το υπόλοιπο του έτους.

Πώς κινούνται οι ευρωαγορές

Στο ταμπλό ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημειώνει μικρές απώλειες 0,2% στις 383,71 μονάδες.

Ασιατικές αγορές: Αγνοούν τον Τραμπ και ξεκινούν… πράσινα!

Ο γερμανικός DAX υποχωρεί οριακά 0,03% στις 12.371,47 μονάδες. Ο γαλλικός CAC 40 χάνει 0,06% στις 5.475,68 μονάδες. Ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει πτώση 0,2% στις 7.490,57 μονάδες.

Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB χάνει 0,1%. Ο ισπανικός IBEX 35 σημειώνει άνοδο 0,2%.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X