Οικονομία

Μικτές οι τάσεις και στις ευρωγορές

Μικτές οι τάσεις και στις ευρωγορές
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Μικτές τάσεις καταγράφονται στις ευρωγορές με τους επενδυτές να εστιάζουν στις εξελίξεις σχετικά με τις εμπορικές σχέσεις ΗΠΑ, Καναδά και Μεξικό.

Πώς κινούνται οι ευρωγορές

Ο γερμανικός Dax σημειώνει άνοδο 0,33%, ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,48% και ο γαλλικός CAC σημειώνει άνοδο 0,05%.

Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB  ενισχύεται κατά 0,12% ενώ ο ισπανικός IBEX 35 καταγράφει πτώση 0,20%.

Κέρδη 0,02% καταγράφει ο Euro Stoxx 50.

Μικτά τα πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Οι κυβερνήσεις των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και του Καναδά επιβεβαίωσαν το βράδυ της Κυριακής (σ.σ. νωρίς το πρωί της Δευτέρας, ώρα Ελλάδας) ότι κατέληξαν σε μια “νέα, εκσυγχρονισμένη εμπορική συμφωνία”, η οποία θα αντικαταστήσει τη NAFTA, που είχε τεθεί σε εφαρμογή το 1994. Σε κοινή ανακοίνωσή τους, η Οτάβα και η Ουάσινγκτον διευκρίνισαν πως η ονομασία της θα είναι Συμφωνία ΗΠΑ-Μεξικού-Καναδά (United States-Mexico-Canada Agreement, USMCA).

Ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό, εξερχόμενος από το έκτακτο υπουργικό συμβούλιο που συγκάλεσε αργά το βράδυ της Κυριακής για να εξεταστούν οι όροι της νέας εμπορικής συμφωνίας, χαιρέτισε μια “καλή ημέρα για τον Καναδά”, πριν μπει στο αυτοκίνητο που είχε φθάσει για να τον παραλάβει, χωρίς να απαντήσει στις αλλεπάλληλες ερωτήσεις που του έθεταν οι δημοσιογράφοι που περίμεναν.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X