Οικονομία

Μίνι «κραχ» στις ευρωαγορές! Αρνητικό ρεκόρ διετίας

Μίνι «κραχ» στις ευρωαγορές! Αρνητικό ρεκόρ διετίας
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Μεγαλώνουν οι απώλειες στις ευρωαγορές με τις διπλωματικές εντάσεις που σχετίζονται με την υπόθεση Κασόγκι να βρίσκονται στο επίκεντρο των επενδυτών.

Αγκάθια βεβαίως αποτελούν και ο ιταλικός προϋπολογισμός και οι διαπραγματεύσεις για το Brexit.

Πώς κινούνται οι ευρωαγορές

Στο ταμπλό ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 καταγράφει πτώση 1,61% στις 353,96 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX υποχωρεί κατά 2,03% στις 11.300,05 μονάδες,  ο γαλλικός CAC χάνει 1,45% στις 4.980,17 μονάδες και ο βρετανικός FTSE 100 καταγράφει πτώση 0,77% στις 6,988 μονάδες.

Πτώση καταγράφει και ο ιταλικός FTSE MIB κατά 0,74% όπως και ο ισπανικός IBEX 35 κατά 0,85%.

Σχετικά με την υπόθεση Κασόγκι, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε χτες Δευτέρα ότι έχει στείλει “κορυφαία” στελέχη των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών στην Τουρκία για την έρευνα. Απέφυγε να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

«Σεισμός» στις ασιατικές αγορές! Πάνω από 2% οι απώλειες

Στα εταιρικά νέα, κατά 6% υποχώρησαν τα έσοδα γ΄ τριμήνου της Renault SA, κυρίως λόγω της μεγάλης μείωσης της ζήτησης από την Ινδία και το Ιράν, όπου η εταιρεία έχει σταματήσει κάθε δραστηριότητα. Τα έσοδα μειώθηκαν στα 11,48 δισ. ευρώ στη διάρκεια της περιόδου, σε σχέση με τα 12,22 δισ. ευρώ πριν από ένα χρόνο, τόνισε η Renault. Οι αναλυτές ανέμεναν έσοδα 11,86 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις της FactSet.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα ισχυρές απώλειες σημειώθηκαν και στις ασιατικές αγορές.  Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχώρησε κατά 2,96% ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite χάνει 2,51% και ο Shenzhen Composite σημειώνει πτώση 2,64%.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X