Οικονομία

Μουντιάλ: Η Εθνική Βραζιλίας επελαύνει, αλλά ο βραζιλιάνικος καφές… υποφέρει!

Μουντιάλ: Η Εθνική Βραζιλίας επελαύνει, αλλά ο βραζιλιάνικος καφές… υποφέρει!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Κι ενώ η ποδοσφαιρική ομάδα της Εθνικής Βραζιλίας ανεβάζει την απόδοσή της και προχωρά στο Μουντιάλ του 2018 στη Ρωσία, ένα από τα βασικά εξαγώγιμα προϊόντα της χώρας, ο καφές, υποφέρει.

Ο καφές, η Βραζιλία, το Μουντιάλ!

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το Bloomberg, η τιμή των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης του καφέ υποχώρησαν στα χαμηλότερα επίπεδα σε διάστημα 29 μηνών, καθώς το νόμισμα της Βραζιλίας συνεχίζει να διολισθαίνει έναντι του δολαρίου, ενισχύοντας την ελκυστικότητα των βραζιλιάνικων εξαγωγών.

Η παραγωγή καφέ στη Βραζιλία, στην κορυφαία παραγωγό χώρα (και μεταφορέα) καφέ στον πλανήτη, αναμένεται να αγγίξει επίπεδα ρεκόρ φέτος. Η πτώση των τιμών μπορεί να ωφελήσει εταιρείες όπως τα Starbucks, τη μεγαλύτερη αλυσίδα καφέ παγκοσμίως και τη Nestle SA, η οποία κατασκευάζει το Nescafe και το Nespresso.

Τη Δευτέρα, η τιμή των συμβολαίων καφέ – ποικιλίας αράμπικα και παράδοσης Σεπτεμβρίου – υποχώρησε κατά 3% για να κλείσει στα 1,1165 δολ. ανά λίβρα στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων στη Νέα Υόρκη, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη πτώση – για ενεργά συμβόλαια – από τις 11 Οκτώβριου.

Νωρίτερα, η τιμή άγγιξε τα 1,1155 δολάρια, τη χαμηλότερη τιμή από τις 20 Ιανουαρίου, 2016. Το ρεάλ Βραζιλίας έπεσε έως και 1% μετά τις απώλειες κατά 15% το δεύτερο τρίμηνο.

Από την κόλαση στον παράδεισο η Αγγλία! Το πρόγραμμα για τους «8»

Αξίζει να σημειώσουμε πως η τιμή του καφέ συνολικά υποχώρησε κατά 19% από το τέλος του 2016, ενώ το ρεάλ σημείωσε πτώση 17%.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X