Διεθνή

Συναγερμός στη Δανία: Αστόχησε πύραυλος, έκλεισε ο εναέριος χώρος

Συναγερμός στη Δανία: Αστόχησε πύραυλος, έκλεισε ο εναέριος χώρος
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Συναγερμός έχει σημάνει στη Δανία, καθώς ο στρατός ανέφερε ότι εξαιτίας μιας αστοχίας πυραύλου σε πλοίο του πολεμικού ναυτικού, έκλεισε ο εναέριος χώρος και η θαλάσσια κυκλοφορία κοντά στον πορθμό Great Belt.

Η Εθνική Ναυτιλιακή Αρχή της Δανίας λόγω του κινδύνου «πτώσης θραυσμάτων πυραύλων» εξέδωσε προειδοποίηση προς τα πλοία, να μην διασχίζουν το στενό, έναν από τους πιο πολυσύχναστους θαλάσσιους δρόμους στον κόσμο και την κύρια πρόσβαση στη Βαλτική Θάλασσα. Ζητήθηκε δε από τα πλοία, να ρίξουν άγκυρα εάν είναι απαραίτητο.

«Το πρόβλημα παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια μιας ναυτικής άσκησης, όπου ο εκτοξευτής πυραύλων είναι ενεργοποιημένος και δεν μπορεί να απενεργοποιηθεί», ανέφερε ο στρατός σε δήλωσή του.

Η προειδοποίηση αφορά σε μια περιοχή περίπου τέσσερα χιλιόμετρα νότια της γέφυρας Great Belt, η οποία διασχίζει το στενό. Η γέφυρα παρέμεινε ανοιχτή στην κυκλοφορία, είπε ο χειριστής της.

Το νορβηγικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι ο πύραυλος περιείχε 150 κιλά εκρηκτικά, προσθέτοντας ότι δεν ήταν οπλισμένος και πως δεν θα εκραγεί εάν πέσει στη θάλασσα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X