Οικονομία

Mytilineos: 26% αύξηση στα καθαρά κέρδη – Εκτίμηση για ισχυρή ανάπτυξη και το 2022

Mytilineos: 26% αύξηση στα καθαρά κέρδη – Εκτίμηση για ισχυρή ανάπτυξη και το 2022
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Στη χρήση του 2021, όπως ανακοινώθηκε, η Mytilineos κατέγραψε ιστορικά ρεκόρ εσόδων και κερδοφορίας. Οι υψηλές οικονομικές επιδόσεις θα “μεταφραστούν” σε αυξημένο μέρισμα για τους μετόχους και θα δώσουν τη δυνατότητα στην εταιρεία να συνεχίσεις τις κινήσεις επέκτασης και ανάπτυξης των εργασιών της.

Ο ετήσιος κύκλος εργασιών της Mytilineos αυξήθηκε κατά 40% και ανήλθε σε 2,66 δισ. ευρώ. Τα καθαρά κέρδη μετά από δικαιώματα μειοψηφίας σημείωσαν αύξηση 26% και διαμορφώθηκαν σε 162 εκατ. ευρώ, έναντι 129 εκατ. το 2020.

Τα ανά μετοχή διαμορφώθηκαν σε 1,193 ευρώ, αυξημένα κατά 31% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Η διοίκηση της εταιρείας θα προτείνει στη Γενική Συνέλευση να δοθεί  μέρισμα 0,42 ευρώ ανά μετοχή, αυξημένο κατά 10,4% σε σύγκριση με το 2020.

Μυτιληναίος: Διπλάσια κέρδη το 2022

Ο πρόεδρος της Mytilineos, Ευάγγελος Μυτιληναίος, εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος για το μέλλον. Εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο όμιλος θα καταγράψει διπλάσια κέρδη το 2022 (260 εκατ. ευρώ), ξεπερνώντας και τα ιστορικά ρεκόρ που πέτυχε το 2021.

«Το περιβάλλον παραμένει ρευστό, ωστόσο αν δεν υπάρξουν άλλα γεγονότα, τότε επιβεβαιώνω την πρόβλεψη για διπλασιασμό των κερδών το 2022 σε σχέση με το 2020, δηλαδή 260 εκατ. ευρώ. Μάλιστα, εργαζόμαστε όλοι ακόμα και για να ξεπεράσουμε αυτό το ποσό. Σε κάθε περίπτωση, το 2022 αναμένεται να είναι πιο επιτυχημένο από το 2021», τόνισε χαρακτηριστικά ο Ευάγγελος Μυτιληναίος μιλώντας σε αναλυτές, σημειώνοντας πως η Mytilineos έχει καταστεί ιδανικός συνδυασμός εταιρείας αξίας αλλά και ανάπτυξης (a combination of growth and value stock), γεγονός ασύνηθες και σπάνιο για τις παγκόσμιες αγορές.

Όσον αφορά στα επόμενα βήματα ανάπτυξης και τη στρατηγική που θα ακολουθήσει η Mytilineos το επόμενο διάστημα, ο κ. Μυτιληναίος δήλωσε είναι κοντά στη λήψη επενδυτικής απόφασης για το εργοστάσιο της Αλουμίνας. Για τη μεταλλουργία επισήμανε ότι ο όμιλος επενδύει σημαντικά στην παραγωγή ανακυκλώμενου αλουμινίου, προβλέποντας ότι οι τιμές στον χώρο θα παραμείνουν υψηλές.

Για την ενέργεια, σημείωσε πώς και η επόμενη περίοδος θα έχει ισχυρές αναταράξεις.

Ο Ευάγγελος Μυτιληναίος αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις νέες συμφωνίες του ομίλου, αξίας 500 εκατ. ευρώ, σε έργα βιώσιμης ανάπτυξης, με τελευταίο παράδειγμα το project παραγωγής ενέργειας από διαχείριση αποβλήτων στη Μεγάλη Βρετανία.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X