Οικονομία

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: Οι 10 πλουσιότερες κυρίες του κόσμου για το Forbes

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: Οι 10 πλουσιότερες κυρίες του κόσμου για το Forbes
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας σήμερα, 8 Μαρτίου του 2018. Μια μέρα ιστορική, στην οποία το Forbes προσδίδει την… οικονομική διάσταση!

Περισσότερες από κάθε άλλη χρονιά είναι, λοιπόν, φέτος οι γυναίκες στη λίστα των δισεκατομμυριούχων του Forbes. Έφτασαν τις 256, με τη συνολική τους περιουσία να ξεπερνάει το 1 τρισ. δολάρια, 20% αυξημένη σε σχέση με πέρυσι.

Αν και οι περισσότερες γυναίκες στην κορυφή της λίστας έχουν κληρονομήσει τις περιουσίες τους, περισσότερες από το 25% του συνόλου είναι αυτοδημιούργητες. Οι γυναίκες που έχτισαν μόνες τις περιουσίες τους φέτος έφτασαν τις 72, ενώ πέρυσι ήταν 56.

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας με… λίστα του Forbes!

Η Άλις Ουόλτον, μοναχοκόρη του ιδρυτή της αλυσίδας καταστημάτων Walmart, ξαναπήρε την πρώτη θέση από τη Λιλιάν Μπετανκούρ, την κληρονόμο της L’Oreal που απεβίωσε τον Σεπτέμβριο του 2017 στα 94 χρόνια της. Η περιουσία της Ουόλτον έφτασε τα 46 δισ. δολάριααπό 33,8 δισ. πέρυσι, χάρη σε αύξηση της αξίας των μετοχών της Walmart κατά 43%.

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας Forbes

Φωτογραφία από: forbes.com

Στη δεύτερη θέση είναι η μοναχοκόρη της Μπετανκούρ, η Φρανσουάζ Μπετανκούρ-Μεγιέρ, με περιουσία 42,2 δισ. δολάρια. Η Μεγιέρ έχει μερίδιο 33% στον κολοσσό των καλλυντικών.

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας Forbes

Φωτογραφία από: forbes.com

Στην τρίτη θέση είναι η Σουζάνε Κλάτεν με περιουσία 25 δισ. δολαρίων κυρίως χάρη στο μερίδιο στην αυτοκινητοβιομηχανία BMW που κληρονόμησε.

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας Forbes

Φωτογραφία από: forbes.com

Από τις 10 πρώτες γυναίκες στη λίστα οι οκτώ έχουν κληρονομήσει ολόκληρες τις περιουσίες τους, ενώ δύο – η Αυστραλή Τζίνα Ράινχαρτ των κοιτασμάτων σιδήρου και η Αμερικανίδα Άμπιγκεϊλ Τζόνσον της Fidelity Investments – παρέλαβαν οικογενειακές επιχειρήσεις τις οποίες επέκτειναν.

Οι αυτοδημιούργητες

Όσο για τις αυτοδημιούργητες δισεκατομμυριούχους, οι περισσότερες προέρχονται από τις ΗΠΑ και την Κίνα. Η πλουσιότερη ανάμεσά τους, με περιουσία 7,8 δισ. δολάρια είναι η Ζου Κουνφέι από το Χονγκ Κονγκ. Η οποία παράτησε το σχολείο στα 16 για να εργαστεί. Ύστερα από πολλά χρόνια στα εργοστάσια δημιούργησε τη δική της εταιρεία που κατασκεύαζε κρύσταλλα για ρολόγια.

Αποζημίωση «μαμούθ» 25 εκατομμυρίων ευρώ για απαλλοτριωμένα ακίνητα! Εκκλησία και τράπεζες οι «δικαιούχοι»

Από τα ρολόγια πέρασε στα κινητά τηλέφωνα και σήμερα η Lens Technology έχει πελάτες την Apple και τη Samsung.

Η πλουσιότερη αυτοδημιούργητη Αμερικανίδα είναι η Νταϊάν Χέντρικς. Έστησε με τον σύζυγό της την κατασκευαστή ABC Supply. Και μάλιστα την διοικεί από τον θάνατό του το 2007 και μετά.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X