Οικονομία

Πετρέλαιο: Εκτίμηση σοκ της JPMorgan! Μπορεί να φτάσει τα 185 δολάρια το βαρέλι

Πετρέλαιο: Εκτίμηση σοκ της JPMorgan! Μπορεί να φτάσει τα 185 δολάρια το βαρέλι
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η JPMorgan, πάντως, δεν έκρυψε την εκτίμησή της πως αν η κρίση στην Ουκρανία συνεχιστεί, τότε στο τέλος του χρόνου, τη τιμή του αργού πετρελαίου Brent θα μπορούσε να φτάσει έως και τα 185 δολάρια το βαρέλι!

Καθώς οι traders αποφεύγουν το ρωσικό πετρέλαιο, μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, οι τιμές του πετρελαίου έχουν εκτοξευθεί! Σήμερα (03.03.2022) το Brent πλησίασε τα 120 δολάρια.

Αναλυτές της JP Morgan σημειώνουν ότι υπάρχει έλλειψη αγοραστών για το 66% του ρωσικού πετρελαίου, ενώ η αναστάτωση που έχει προκληθεί στις αγορές είναι τέτοια ώστε να θεωρείται εξαιρετικά πιθανό οι τιμές του πετρελαίου να «καρφωθούν» για μήνες στα 120 δολάρια το βαρέλι, ώστε να μειωθεί η ζήτηση – εάν επαληθευτεί η εκτίμηση ότι δεν θα υπάρξει αύξηση της προσφοράς από το Ιράν.

Σύμφωνα με τους ίδιους, οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί και η επείγουσα στροφή στην ενεργειακή ασφάλεια πιθανώς να επηρεάσει ποσότητες ρωσικού πετρελαίου προς την Ευρώπη και τις ΗΠΑ που ανέρχονται σε έως και 4,3 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X