Οικονομία

«Ρίχνουν» τις ευρωαγορές ο εμπορικός πόλεμος και το Brexit

«Ρίχνουν» τις ευρωαγορές ο εμπορικός πόλεμος και το Brexit
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Απώλειες καταγράφουν σήμερα, Δευτέρα 24.09.2018, οι ευρωαγορές καθώς μαίνεται η εμπορική διαμάχη μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

Πώς κινούνται οι ευρωαγορές

Στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,13%. Πτώση 0,30% καταγράφει και ο Euro Stoxx 50.

Ο γερμανικός Dax σημειώνει πτώση 0,43%. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,46%. Ο γαλλικός CAC σημειώνει απώλειες 0,22%.

Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB  υποχωρεί κατά 0,36% και ο ισπανικός IBEX 35 καταγράφει πτώση 0,16%.

Στο επίκεντρο η κόντρα Τραμπ – Κίνας

Το ενδιαφέρον του επενδυτικού κοινού είναι στραμμένο στον εμπορικό πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας καθώς σήμερα θα αρχίσουν να ισχύουν οι δασμοί και από τις δύο πλευρές. Η Ουάσιγνκτον έχει ανακοινώσει την επιβολή δασμών 10% σε κινεζικά εισαγόμενα προιόντα αξίας 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων γεγονός που ώθησε το Πεκίνο στην επιβολή δασμών σε αμερικανικά προϊόντα αξίας 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Πιέσεις στις ασιατικές αγορές λόγω… Τραμπ – Κίνας

Το Πεκίνο προχωρεί επίσης στην έκδοση μίας λευκής βίβλου, σχετικά με τα προβλήματα που υπάρχουν στις διμερείς εμπορικές σχέσεις της Κίνας και των ΗΠΑ, όπως μετέδωσε το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua. Η λευκή αυτή βίβλος περιγράφει τα “γεγονότα και την θέση της Κίνας” για τις τριβές που υπάρχουν στις διμερείς σχέσεις με τις ΗΠΑ, χωρίς ωστόσο, να έχουν γνωστοποιηθεί περισσότερες λεπτομέρειες.

Στο προσκήνιο παραμένει και η σχέση Βρετανίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης. Την προηγούμενη εβδομάδα, στην άτυπη Σύνοδο στην Αυστρία, οι ευρωπαίοι ηγέτες απέρριψαν το σχέδιο “Tσεκερς” που πρότεινε η Τερέζα Μέι καθώς έκριναν πως υπήρχαν ζητήματα σχετικά με τα σύνορα με την Ιρλανδία που έπρεπε να εξεταστούν περαιτέρω.

Οι αναλυτές αναμένουν και τις αποφάσεις της Fed η οποία συνεδριάζει αύριο και μεθαύριο δηλαδή στις 25 και 26 Σεπτεμβρίου.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X