Επιλογές

Σήμερα η έκθεση της Κομισιόν για την Ελλάδα

Σήμερα η έκθεση της Κομισιόν για την Ελλάδα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Το Eurogroup της 11ης Μαρτίου, περιμένει την Ελλάδα να επιταχύνει την ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων που εκκρεμούν, προκειμένου να δοθεί το πράσινο φως για την αποδέσμευση της δόσης, ύψους 1 δισ. ευρώ.

Να σημειώσουμε, ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αναμένεται να στείλει σήμερα στη δημοσιότητα τη δεύτερη έκθεση ενισχυμένης εποπτείας για την Ελλάδα.

Σύμφωνα με πηγές, στην έκθεση οι δανειστές θα επισημαίνουν την πρόοδο που έχει κάνει η Ελλάδα από τον περασμένο Νοέμβριο σε όλους τους τομείς των μεταρρυθμίσεων

Ωστόσο, ορισμένες δεσμεύσεις όπως η αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων –συμπεριλαμβανομένης της τροποποίησης του νόμου Κατσέλη για την προστασία της πρώτης κατοικίας-, τη στελέχωση της Ανεξάρτητης Αρχής Εσόδων, την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών, τις ιδιωτικοποιήσεις, που έχει αναλάβει η ελληνική κυβέρνηση δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί.

Την αποδέσμευση της δόσης, ύψους περίπου 1 δισ. ευρώ, θα λάβει απόφαση το Eurogroup της 11ης Μαρτίου, βάσει της έκθεσης εποπτείας που θα δοθεί σήμερα στη δημοσιότητα.

Η εκταμίευση της δόσης από τις επιστροφές των κερδών των ελληνικών ομολόγων που κρατούν οι ευρωπαϊκές κεντρικές τράπεζες (ΑΝFAs – SMPs). Θα εξαρτηθεί, από την πορεία υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα.

Την έκθεση, θα παρουσιάσουν σε κοινή συνέντευξη Τύπου στη 1 μ.μ. -ώρα Ελλάδος-

  • Ο επίτροπος οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί
  • Ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, αρμόδιος για θέματα ευρώ, Βάλντις Ντομπρόβσκις
  • Και η επίτροπος αρμόδια για θέματα απασχόλησης και κοινωνικών υποθέσεων, Μάριαν Τίσεν

Επιμέλεια Ελένη Νιζάμη

Δείτε ακόμη:

Κομισιόν: Στις 27 Φεβρουαρίου η αξιολόγηση για τα «κόκκινα δάνεια»

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X