Οικονομία

Spar Hellas: Άνοιξε 24 καταστήματα μόνο το 2018!

Spar Hellas: Άνοιξε 24 καταστήματα μόνο το 2018!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Με 24 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα αναμένεται να «κλείσει» το 2018 για την αλυσίδα σουπερμάρκετ Spar Hellas, ενώ ήδη δρομολογείται και το rebranding άλλων 48 σημείων.

Στόχος της αλυσίδας, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της SPARHellas, κ. Φοίβο Καρακίτσο, μιλώντας από το βήμα του πρώτου forum προμηθευτών της αλυσίδας, είναι η εγκαθίδρυση ενός δικτύου 330 καταστημάτων, με τζίρο 600 εκατ. ευρώ μέχρι το 2021 και θα υποδέχεται σε καθημερινή βάση 150.000 καταναλωτές.

Η Spar με… αριθμούς

Από την αρχή του έτους έχουν ανοίξει καταστήματα σε πέντε περιοχές της χώρας, κυρίως νησιωτικές καθώς και δυο καταστήματα στην Αθήνα ενώ το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσει η λειτουργία νέων σημείων στην Πελοπόννησο και στα Ιόνια νησιά.

Nα σημειωθεί ότι για την SPAR Hellas έχει στρατηγική σημασία η τοποθεσία των καταστημάτων στη χώρα, εστιάζοντας στις πιο τουριστικές περιοχές για να επωφεληθεί από την αναγνωρισιμότητα της μάρκας στους ξένους. Ο απώτερος στόχος της εταιρείας είναι να δημιουργήσει και να διαχειριστεί το μεγαλύτερο δίκτυο συνεργατικών λιανικών πωλήσεων από ανεξάρτητους λιανοπωλητές στη χώρα.

Η SPAR Hellas, μέλος της SPAR International του μεγαλύτερου συνεταιριστικού δικτύου λιανικών πωλήσεων τροφίμων σε όλο τον κόσμο με 12.545 καταστήματα σε 44 χώρες και συνολικές πωλήσεις ύψους 33,1 δισ. ευρώ, δεν είναι άγνωστη για τους Έλληνες. Η πρώτη είσοδος της ολλανδικής εταιρείας στην Ελλάδα έγινε το 1969 με συνεργάτη τη «Βερόπουλος», ενώ η συμφωνία έληξε το 2015.

Άμεσα η καταβολή αναδρομικών σε ένστολους, πανεπιστημιακούς, γιατρούς

Μετά την λήξη της συνεργασίας με την αλυσίδα σουπερμάρκετ Βερόπουλος, η SPAR μέσα στο 2017 πραγματοποίησε επαφές με πολλούς εγχώριους παίκτες προκειμένου να βρει το σύμμαχο για να επανακάμψει στην ελληνική αγορά.

Τελικά, η συμφωνία «κλείδωσε» με τον όμιλο αγορών Αστέρας, έπειτα από σχεδόν τρεις μήνες διαπραγματεύσεων.

Ανακάμπτουν οι πωλήσεις στο λιανεμπόριο – Υποχωρεί το καλάθι

Μπορεί σύμφωνα με τις έρευνες να αναμένεται αύξηση 2,6% στις πωλήσεις λιανεμπορίου το 2018 κατά δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ωστόσο σύμφωνα με έρευνα της IRI το μέσο  μηναίο καλάθι αναμένεται  να μειωθεί φέτος κατά 5 ευρώ  και να υποχωρήσει στα 312 ευρώ από 317 ευρώ  πέρυσι.

Η περιοχή  της Αττικής που αποτελεί το 50%  της συνολικής αγοράς  διατηρεί το καλάθι αγορών στα 317 ευρώ, ενώ Οι καταναλωτές επιδίδονται στο «κυνήγι»  των προσφορών και γι’  αυτό επισκέπτονται  τουλάχιστον 6 δίκτυα  λιανικής  πώλησης. Το 50%  των καταναλωτών επισκέπτεται  τουλάχιστον 3 φορές  την εβδομάδα μία αλυσίδα σούπερ  μάρκετ.

Υπενθυμίζεται ότι το 2017 ο συνολικός τζίρος του λιανεμπορίου σημείωσε αύξηση κατά 7,5% (ανήλθε στα 8,37 δισ. ευρώ), ενώ επίπεδο κερδών σημείωσε αισθητή πτώση.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X