Οικονομία

Στα… πράσινα οι ευρωαγορές με το βλέμμα στα εταιρικά αποτελέσματα

Στα… πράσινα οι ευρωαγορές με το βλέμμα στα εταιρικά αποτελέσματα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Κέρδη καταγράφουν σήμερα, Τετάρτη 17.10.2018 οι ευρωαγορές στο θετικό κλίμα που ακολουθεί το χθεσινό ράλι των δεικτών της Wall Street.

Μάλιστα, το επενδυτικό ενδιαφέρον στρέφεται στα εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώνονται και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού.

Οι αμερικανικοί δείκτες επιδόθηκαν σε ράλι χθες, με τον βιομηχανικό Dow Jones να κερδίζει σχεδόν 550 μονάδες, καθώς τα ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν πριν το άνοιγμα των συναλλαγών έδωσαν ώθηση στην πληγωμένη από την κατρακύλα της προηγούμενης εβδομάδας ψυχολογία των επενδυτών. Κολοσσοί της αμερικανικής αγοράς όπως η Goldman Sachs, η Morgan Stanley και η UnitedHealth, μεταξύ άλλων, ανακοίνωσαν αποτελέσματα που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, δίνοντας το σήμα για την αντεπίθεση των επενδυτών.

Πώς κινούνται οι ευρωαγορές

Στο ταμπλό ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημειώνει άνοδο 0,6% στις 367,16 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX 30 κερδίζει 0,5% στις 11.828,90 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται σε ποσοστό 0,5% στις 5.201,62 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει μικρότερα κέρδη 0,2% στις 7.078,58 μονάδες.

Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB σημειώνει άνοδο 0,9%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 κερδίζει 0,7%.

Κέρδη στις ασιατικές αγορές μετά το ράλι της Wall Street

Ο τίτλος της Danone σημειώνει βουτιά 2,1% μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι οι πωλήσεις της υποχώρησαν το γ΄ τρίμηνο στα 6,19 δισ. ευρώ από 6,47 δισ. ευρώ πριν από ένα χρόνο.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον θα στραφεί σήμερα στην κρίσιμη σύνοδο της Ε.Ε. για το Brexit μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ ότι “δεν υπάρχει έδαφος για αισιοδοξία” όσον αφορά την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X