Θέμα

Στην Ελλάδα συνεχίζουμε την… ελεύθερη πτώση: ΑΕΠ και εισοδήματα στον… πάτο της Ευρώπης!

Στην Ελλάδα συνεχίζουμε την… ελεύθερη πτώση: ΑΕΠ και εισοδήματα στον… πάτο της Ευρώπης!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ελλάδα:Τι γίνεται, ρε παιδιά; Πού είναι αυτό το success story, η έκρηξη επενδύσεων, οι αυξήσεις των μισθών. Σήμερα, 13 χρόνια μετά, συνεχίζουμε την… ελεύθερη πτώση. Και μετά την έξοδο από τα μνημόνια, η κατάσταση, αντί να βελτιώνεται, χειροτερεύει χρόνο με τον χρόνο!

Παρά τις διθυραμβικές και αποθεωτικές ατάκες των ντόπιων media για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη, η θλιβερή πραγματικότητα είναι ότι… κάθε χρόνο και χειρότερα! Ακριβώς στον οικονομικό τομέα! Φαίνεται ότι κάθε χρόνο χάνουμε θέσεις στην κατάταξη της Ευρωζώνης όσον αφορά στο ΑΕΠ, τα εισοδήματα, τους μισθούς, τα πάντα όλα. Πριν από τα μνημόνια ήμασταν σε μια… αξιοπρεπή θέση εντός της Ε.Ε. Μάλιστα, παγκόσμια ήμασταν 23οι το 2009 όσον αφορά στο κατά κεφαλήν ΑΕΠ.

Σήμερα, 13 χρόνια μετά, συνεχίζουμε την… ελεύθερη πτώση. Και μετά την έξοδο από τα μνημόνια, η κατάσταση, αντί να βελτιώνεται, χειροτερεύει χρόνο με τον χρόνο!

Δεύτεροι… από το τέλος

Το δεύτερο χαμηλότερο στην Ε.Ε. ήταν το κατά κεφαλήν ΑΕΠ της Ελλάδας, με βάση την αγοραστική δύναμη (PPS) πέρυσι, ενώ και η κατά κεφαλή κατανάλωση των ελληνικών νοικοκυριών σε PPS, η οποία θεωρείται δείκτης της ευημερίας τους, αντιστοιχούσε στο 78% του μέσου όρου της Ε.Ε.

Εννιά χώρες της Ε.Ε. είχαν κατανάλωση μεγαλύτερη από τον μέσο όρο, με τα υψηλότερα επίπεδα να σημειώνουν το Λουξεμβούργο (38% επιπλέον), η Γερμανία (19%) και η Αυστρία (18%).

Από την άλλη πλευρά, 18 χώρες είχαν μικρότερη κατανάλωση από τον μέσο όρο, με τα χαμηλότερα επίπεδα να σημειώνονται στη Βουλγαρία (33% χαμηλότερη), την Ουγγαρία (28%) και τη Σλοβακία (27%).

Ακόμη χειρότερα στο ΑΕΠ

Πάνω μόνο από τη Βουλγαρία βρίσκεται το κατά κεφαλήν ΑΕΠ της Ελλάδας! Το κατά κεφαλήν ΑΕΠ της χώρας μας ήταν το δεύτερο χαμηλότερο στην Ε.Ε., μαζί με της Σλοβακίας, στο 68% του μέσου όρου, ενώ χαμηλότερο ήταν μόνο της Βουλγαρίας (στο 59% του μέσου όρου).

Τι γίνεται, ρε παιδιά; Πού είναι αυτό το success story, η έκρηξη επενδύσεων, οι αυξήσεις των μισθών, πού στα κομμάτια συμβαίνουν όλα αυτά που παρουσιάζουν τα ελληνικά media ως καθημερινότητά μας;

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X