Οικονομία

Στηρίζει την Ελλάδα ο ΟΟΣΑ για την ελάφρυνση του χρέους!

Στηρίζει την Ελλάδα ο ΟΟΣΑ για την ελάφρυνση του χρέους!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Τη στήριξη του Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη (ΟΟΣΑ) στην ελάφρυνση του χρέους αναμένεται να λάβει σήμερα η ελληνική κυβέρνηση.

Ο ΟΟΣΑ θα δημοσιοποιήσει σήμερα την έκθεσή του για την Ελλάδα (Economic Survey of Greece). Θα παρουσιασθεί από τον επικεφαλής του Οργανισμού σε συνέντευξη Τύπου Ανχέλ Γκουρία μαζί με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου. Νωρίτερα ο Ανχέλ Γκουρία θα συναντηθεί και με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο στο υπουργείο Οικονομικών.

Το μήνυμα για την ελάφρυνση του χρέους

Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη  αναμένεται να στείλει το μήνυμα πως το υψηλό δημόσιο χρέος αποτελεί μια πηγή αδυναμίας για την ελληνική οικονομία που πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Συγκεκριμένα, ο Γκουρία αναμένεται να επαναλάβει -όπως και το 2016- πως το δημόσιο χρέος της Ελλάδος παραμένει υψηλό και πρέπει να αναδιαρθρωθεί περαιτέρω, ενώ θα απευθύνει και συστάσεις προς την ελληνική κυβέρνηση ζητώντας να εξακολουθήσει να εφαρμόζει παρεμβάσεις που στηρίζουν την ανάπτυξη και οδηγούν σε συνετή δημοσιονομική πολιτική.

Νέα χαλάρωση των capital control! «Ακτίνες» στο σχέδιο Τσακαλώτου

Ο ΟΟΣΑ την τελευταία διετία υποστηρίζει σταθερά πως η τόνωση της οικονομικής ανάπτυξης και των επενδύσεων είναι ζωτικής σημασίας προκειμένου να ανακάμψει η Ελλάδα από τον τεράστιο κοινωνικό αντίκτυπο της οικονομικής κρίσης.

Η ελάφρυνση του χρέους, οι δράσεις και ο ΟΑΣΑ

Στη βάση αυτή ο ΟΟΣΑ συστήνει -σε μόνιμη βάση- τη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος μέσα από την απελευθέρωση των αγορών προϊόντων, τη βελτίωση της ποιότητας και της διαφάνειας των κανονιστικών ρυθμίσεων και κυρίως μέσα από την καταπολέμηση της διαφθοράς.

Η σημερινή έκθεση του ΟΟΣΑ θα αναφέρεται αναλυτικά στις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για την επίλυση των κοινωνικών και οικονομικών προκλήσεων που αντιμετωπίζει η χώρα μας. Επίσης, σύμφωνα με το insider.gr, θα αναλύει τις υπό εξέλιξη διαρθρωτικές αλλαγές και θα συστήνει μια σειρά περαιτέρω δράσεων για την τόνωση της ανάπτυξης και τη μείωση της φτώχειας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X