Επιλογές

Στο σφυρί το ακίνητο του Λάκη Γαβαλά για 1.800.000 ευρώ

Στο σφυρί το ακίνητο του Λάκη Γαβαλά για 1.800.000 ευρώ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η ΑΑΔΕ “τρέχει” και την υπόθεση… πλειστηριασμοί ακινήτων, μετά το “μπαράζ” κατασχέσεων με το οποίο βάζει… χέρι στις τραπεζικές καταθέσεις όσων έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη.

Οι πλειστηριασμοί ακινήτων και ο “καυτός” Νοέμβριος

Το Νοέμβριο θα εκποιηθούν 29 ακίνητα φορολογουμένων με οφειλές στην εφορία. Μεταξύ αυτών και το τριώροφο νεοκλασικό κτίριο στη Βουκουρεστίου, στο Κολωνάκι, που στέγαζε την επιχείρηση του Λάκη Γαβαλά, ο οποίος χρωστά περισσότερα από 18 εκατ. ευρώ στην εφορία. Το ακίνητο του Λάκη Γαβαλά βγαίνει στο σφυρί στις 21 Νοεμβρίου με τιμή εκκίνησης 1.800.000 ευρώ.

Τα υπόλοιπα ακίνητα που θα βγουν στο ηλεκτρονικό σφυρί είναι κατοικίες, γραφεία, αγροτεμάχια και βιομηχανικά κτίρια, τα οποία βρίσκονται σε διάφορες περιοχές της χώρας και ανήκουν κυρίως σε μεγαλοοφειλέτες.

Την ίδια ώρα, ενεργοποιούνται οι διαδικασίες fast track για επανάληψη των άκαρπων πλειστηριασμών. Με τις νέες διαδικασίες, τα ακίνητα θα εκποιούνται γρηγορότερα σε νέες μειωμένες τιμές που θα κινούνται πολύ κάτω από τις εμπορικές.

120 δόσεις: «Ψήνεται» νέα ρύθμιση για οφειλές έως 10.000 ευρώ!

Η νέα διαδικασία προβλέπει ότι εάν ένας πλειστηριασμός κηρυχθεί άγονος, γίνεται νέος πλειστηριασμός μέσα σε 40 ημέρες και αν στον δεύτερο πλειστηριασμό δεν γίνει και πάλι κατακύρωση, τότε το αρμόδιο δικαστήριο, έπειτα από σχετική διαδικασία, μπορεί να διατάξει νέο πλειστηριασμό μέσα σε οκτώ εργάσιμες ημέρες (από 30 ημέρες που προέβλεπε το προηγούμενο καθεστώς) με την ίδια ή κατώτερη τιμή.

Δηλαδή, ένα ακίνητο μπορεί πλέον να βγει για τρίτη φορά σε πλειστηριασμό γρηγορότερα εντός 48 ημερών από 70 ημέρες που προέβλεπε το προηγούμενο καθεστώς και σε πολύ χαμηλότερη τιμή.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X