Οικονομία

Super deal για τρία ξενοδοχεία στη Χαλκιδική

Super deal για τρία ξενοδοχεία στη Χαλκιδική
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Καλά κρατεί η αναζήτηση αγοραστή για τρία ξενοδοχεία στη Χαλκιδική από την οικογένεια Γρηγοριάδη. Η προσπάθεια ξεκίνησε πέρυσι.

Προς πώληση, σύμφωνα με το euro2day.gr, διατίθεται το 75% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας/εταιρειών που ελέγχει τα ξενοδοχεία Theophano Imperial Palace, Athos Palace και Pallini Beach, στη Χαλκιδική, συνολικής δυναμικότητας περίπου 1.000 κλινών.

Η διαδικασία ξεκίνησε μέσα στο 2021 και έφθασε σχεδόν στο νήμα, αλλά η υπαναχώρηση του επενδυτή τη γύρισε στην αφετηρία πριν από μερικούς μήνες.

Με χρηματοοικονομικό σύμβουλο την Deloitte, οι μέτοχοι βρίσκονται το τελευταίο διάστημα σε περίοδο αποκλειστικών συζητήσεων με ξένο επενδυτικό όμιλο, ο οποίος επιδιώκει να «κτίσει» ευρύ χαρτοφυλάκιο ξενοδοχειακών κλινών στην Ελλάδα. Στη διάρκεια της περιόδου αποκλειστικότητας, διενεργήθηκε due diligence και ετοιμάζεται -αν δεν έχει ήδη υποβληθεί- δεσμευτική προσφορά.

Αν δεν υπάρξει συμφωνία, η διαδικασία θα ανοίξει καθώς υπάρχει σοβαρό ενδιαφέρον από τρίτους επενδυτές (private equity και real estate funds, ξενοδοχειακούς ομίλους). Η αγορά υπολογίζει ότι η συνολική επιχειρησιακή αξία (enterprise value) των τριών ξενοδοχείων θα ξεπεράσει τα 80 εκατ. ευρώ, με τα περίπου 20 εκατ. ευρώ να αφορούν στην ανάληψη υφιστάμενου δανεισμού].

Ανάλογη διαδικασία έτρεξε, για τα ίδια ξενοδοχεία, το 2019, με σύμβουλο πάλι την Deloitte. Η διαδικασία ήταν σε προχωρημένο στάδιο, αλλά οι συζητήσεις με τη HIG Capital, η οποία είχε υποβάλει την καλύτερη προσφορά, διακόπηκαν, μετά το ξέσπασμα της πανδημίας.

Η οικογένεια Γρηγοριάδη διαχειρίζεται, υπό την κοινή επωνυμία G-Hotels, έξι ξενοδοχεία (δύο 5άστερα, δύο 4άστερα και δύο 3 αστέρων), σε Χαλκιδική (Theophano Imperial Palace, Simantro Beach, Athos Palace, Pallini Beach, Macedonian Sun) και Κρήτη (Panormo Beach Hotel), συνολικής δυναμικότητας 1.600 κλινών.

Εφόσον πωληθούν οι τρεις ξενοδοχειακές μονάδες στη Χαλκιδική, η οικογένεια θα διατηρήσει τα ξενοδοχεία Simantro Beach, Macedonian Sun στη Χαλκιδική και το Panormo Beach στην Κρήτη.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X