Οικονομία

Τέταρτη ημέρα ανόδου για τον Nikkei! Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Τέταρτη ημέρα ανόδου για τον Nikkei! Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

“Μπερδεμένες” σήμερα, Τρίτη 13.03.2018 οι ασιατικές αγορές. Οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους στις ΗΠΑ ενόψει της ανακοίνωσης των στοιχείων για τον πληθωρισμό, που θα δώσουν ενδείξεις για την πορεία νομισματικής πολιτικής της Fed.

Οι περισσότερες εξορυκτικές της περιοχής σημείωσαν απώλειες λόγω των ανησυχιών για τις επιπτώσεις από την επικείμενη επιβολή δασμών από τον Τραμπ στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου. Οι περισσότερες εξορυκτικές της περιοχής σημείωσαν απώλειες λόγω των ανησυχιών για τις επιπτώσεις από την επικείμενη επιβολή δασμών από τον Τραμπ στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου.

“Πιστεύουμε ότι τα προϊόντα χάλυβα από την Νότια Κορέα, την Ιαπωνία, το Βιετνάμ, την Ταϊλάνδη, την Αφρική, την Αυστραλία, τα ΗΑΕ και την Αργεντινή θα υποστούν τις μεγαλύτερες συνέπειες από μια προστατευτική πολιτική των ΗΠΑ”, αναφέρει σε έκθεσή της η Wood Mackenzie.

Πώς κινούνται οι ασιατικές αγορές

Στο ταμπλό, ο ιαπωνικός έκλεισε με κέρδη 0,7% διαγράφοντας τις αρχικές απώλειες και συμπληρώνοντας την τέταρτη διαδοχική ανοδική συνεδρίαση. Την σημερινή άνοδο του δείκτη στήριξε η αποδυνάμωση του γεν.

Αντίθετα πτωτικά κινήθηκαν οι αγορές στην Κίνα. Συγκεκριμένα, ο Shanghai Composite υποχωρεί οριακά, ενώ ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ σημειώνει απώλειες 0,15%. Στη Νότια Κορέα ο Kospi ενισχύεται κατά 0,42%, ενώ ο New Zealand στη Νέα Ζηλανδία κερδίζει 0,08%.

Μεγάλη προσοχή – Τρεις αλλαγές στις φετινές φορολογικές δηλώσεις!

Σημειώνεται ότι με μικτά πρόσημα ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Δευτέρας οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με τον τεχνολογικό Nasdaq να σημειώνει ρεκόρ για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση και τον βιομηχανικό Dow Jones να χάνει 157 μονάδες έχοντας καταγράψει την Παρασκευή τα μεγαλύτερη κέρδη των τελευταίων πέντε εβδομάδων.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X