Οικονομία

Τραμπ: Μίλησε, καθησύχασε και τελικά… κέρδη στη Wall Street!

Τραμπ: Μίλησε, καθησύχασε και τελικά… κέρδη στη Wall Street!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Με κέρδη έκλεισε η Wall Street την Πέμπτη, 12.04.2018. Οι ανησυχίες των επενδυτών για τις εξελίξεις στη Συρία υποχώρησαν μετά τις νέες δηλώσεις Τραμπ. Δηλώσεις που έδειξαν διάθεση για ένα… φρένο στην ρητορική του πολέμου.

Στο επίκεντρο βρέθηκαν τα ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα.

Τα στοιχεία από την Wall Street

Ο Dow Jones κέρδισε σχεδόν 300 μονάδες και έκλεισε στις 24.483 μονάδες με άνοδο 1,21%. Ο S&P κατέγραψε άνοδο 0,82% και έκλεισε στις 2.663 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημείωσε κέρδη 1,01% κλείνοντας τις 7.140 μονάδες.

Ώθηση έδωσαν οι τράπεζες με τις JP Morgan Chase, Citigroup και Goldman Sachs να σημειώνουν άνοδο άνω του 2%.

Ο… καθησυχαστικός Τραμπ

Οι ανησυχίες κορυφώθηκαν μετά την ανταλλαγή απειλών μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ που έφεραν στο προσκήνιο το σενάριο στρατιωτικής επιχείρησης στη Συρία, με τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, να επανέρχεται σήμερα, με νέο tweet του.

Πότε εξαγοράζετε το «κόκκινο» δάνειο και από fund

Το κλίμα στις αγορές άλλαξε μετά από ένα tweet του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στο οποίο ανέφερε ότι μια επέμβαση στην Συρία μπορεί να μην γίνει τόσο σύντομα.

“Ουδέποτε είπα πότε θα γίνει επίθεση στη Συρία”, έγραψε ο Τραμπ στο Twitter και συμπλήρωσε: “Θα μπορούσε να γίνει πολύ σύντομα ή όχι και τόσο σύντομα”. “Σε κάθε περίπτωση, οι ΗΠΑ, υπό την προεδρία μου έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά προκειμένου να ‘καθαρίσουν’ την περιοχή από το ISIS. Πού είναι το ‘Ευχαριστούμε Αμερική'”, προσέθεσε.

Κώστας Νικολαΐδης

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X