Οικονομία

Trata: «Ταξιδεύει» τα ψάρια του Αιγαίου στο εξωτερικό

Trata: «Ταξιδεύει» τα ψάρια του Αιγαίου στο εξωτερικό
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Τις ξένες αγορές κατακτά η εταιρεία κονσερβοποιίας KONVA η οποία είναι γνωστή στην ελληνική αγορά για τα προϊόντα Trata και Flokos.

Ξεπερνώντας 90 χρόνια οικογενειακής επιχειρηματικής δράσης η επιχείρηση αποτελεί σήμερα μια από τις πιο μοντέρνες και προηγμένες βιομηχανίες επεξεργασίας ψαρικών στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Στα ράφια των παντοπωλείων αρχικά και κατόπιν των ελληνικών και ξένων σούπερ μάρκετ κυκλοφορούν σε κονσέρβα σαρδέλες, τόνος, τονοσαλάτες, ρέγγες, καλαμάρια, χταπόδια, μοσκοχτάποδα, γαύροι και σκουμπριά ενώ στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στα σούπερ μάρκετ LDL βασικός διακινούμενο κωδικός είναι ο καπνιστός τόνος ΝΙΧΕ.

Πρόκειται για μια μακρά πορεία η οποία άρχισε να έχει έντονα εξαγωγικό χαρακτήρα από το 2000 οπότε η επιχείρηση άρχισε να εξάγει τα προϊόντα της με το εμπορικό σήμα Trata σε 20 ευρωπαϊκές χώρες στην Ασία και στις ΗΠΑ.

Το 2005 οι ιδιοκτήτες πραγματοποίησαν μια σημαντική επένδυση επέκτασης του εργοστασίου (3.000.000 ευρώ) όπου πλέον δημιουργούνται τα νέα τμήματα των προϊόντων ψυγείου και κατάψυξης. Σύμφωνα με το insider.gr, επόμενος στόχος είναι οι βαλκανικές αγορές στις οποίες θα επεκταθεί μέσα στην επόμενη διετία.

Τους άφησε όλους… παγωτό η Amazon του δισεκατομμυριούχου Τζεφ Μπέζος!

Όπως αναφέρει η εταιρεία, «η μακρόχρονη ιστορία μας χαρακτηρίζεται από μια σειρά επενδύσεων σε επίπεδο υποδομής και τεχνολογικού εξοπλισμού. Η πρώτη ρομποτική γραμμή παραγωγής σαρδέλας, η μηχανοποιημένη γραμμή παραγωγής τονοσαλάτας, καλαμαριών και χταποδιών με πολυζυγιστικό μηχάνημα, η μεγάλη ευελιξία στην πακετοποίηση των τελικών προϊόντων, συνιστούν μερικά μόνο από τα παραδείγματα που αποδεικνύουν έμπρακτα τη δέσμευσή μας στην εξέλιξη και την αποτελεσματικότητα Τα προϊόντα TRATA και FLOKOS εξάγονται εδώκαι δεκαετίες σε περισσότερες από 20 χώρες, ενώ σημαντική είναι η ανάπτυξη συνεργασιών για παραγωγή προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας.

Γυρίζουμε τις θάλασσες αναζητώντας ψάρια φρέσκα και θρεπτικά. Τα επιλέγουµε µε προσοχή, τα μεταφέρουμε µε ασφάλεια και εφαρµόζουµε ελέγχους επεξεργασίας, συντήρησης και διακίνησης, που ορίζουν τα πιο αυστηρά διεθνή πρότυπα».

Trata: Σταθερή προσήλωση στην εταιρική υπευθυνότητα

Η επιχείρηση ακολουθεί σταθερά συγκεκριμένες αρχές στη στρατηγική της ΕΚΕ. Το 70 των εργαζομένων στην κύρια εργοστασιακή μονάδα προέρχεται από το νομό Κιλκίς ενώ συνεργάζεται με περισσότερους από 50 ιχθυέμπορους και 200 αλιευτικά σκάφη μέσης αλιείας σε όλη την Ελλάδα.

Όπως αναφέρει η εταιρεία, «ο σεβασµός στον άνθρωπο, η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και η στήριξη της οικονοµικής και κοινωνικής σταθερότητας της ελληνικής περιφέρειας, αποτελούν τους βασικούς πυλώνες της κοινωνικής µας δράσης. ∆ιοίκηση και εργαζόµενοι, θεωρούµε χρέος µας την ανταποδοτικότητα και φροντίζουµε για τη βιωσιµότητα του φυσικού οικοσυστήµατος, συμβάλλοντας σε μεθόδους που διαφυλάσσουν πως η αλιεία δε βλάπτει, ούτε καταστρέφει το περιβάλλον».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X