Οικονομία

Ζάλη! $30 δισ. απέσυραν Wall Street και Ευρώπη σε πέντε μέρες!

Ζάλη!  δισ. απέσυραν Wall Street και Ευρώπη σε πέντε μέρες!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σε 34 δισεκατομμύρια δολάρια (!) ανήλθαν τις πέντε ημέρες διαπραγμάτευσης μέχρι την Τετάρτη, 07/02/2018, οι εκροές από την Wall Street και… όχι μόνο.

«Βουτιά» 1.033 μονάδων ο Dow Jones – Δεύτερη χειρότερη στα χρονικά!

Οι επενδυτές απέσυραν το ποσό – ρεκόρ των 30,6 δισ. δολαρίων από τις διεθνείς αγορές αυτήν την εβδομάδα. Οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα μεγάλες αποσύρσεις εν μέσω έντονου sell off στη Wall Street.

Η “πληγωμένη” Wall Street και οι επενδύσεις

Σύμφωνα με τα στοιχεία της EPFR που συνέταξε η Jefferies, οι εκροές από αμερικανικά χρηματιστήρια ανήλθαν σε 34 δισεκατομμύρια δολάρια τις πέντε ημέρες διαπραγμάτευσης μέχρι την Τετάρτη (7/2), ενώ τα κεφάλαια που αποσύρθηκαν από τις αναπτυγμένες ευρωπαϊκές αγορές έφτασαν τα 3,4 δισ. δολ.

Το… τσουνάμι του παγκόσμιου sell-off «χτυπά» και το Χρηματιστήριο Αθηνών!

Οι ξένοι επενδυτές απέσυραν 7,7 δισ. ευρώ από τις αγορές της Ασίας-Ειρηνικού. “Οι επενδυτές μετατράπηκαν σε πωλητές στις μετοχές”, δήλωσε ο Kenneth Chan, αναλυτής της Jefferies, ο οποίος πρόσθεσε ότι η εκροή σημείωσε απότομη άνοδο τον Ιανουάριο.

Στον αντίποδα, οι αναδυόμενες αγορές είχαν εισροές ύψους 2,1 δισ. δολ.. Εντούτοις, τα εβδομαδιαία στοιχεία της EPFR δεν καλύπτουν την ταραχώδη συνεδρίαση της Πέμπτης. Οι αναλυτές σημείωσαν ότι η αστάθεια μπορεί να συνεχιστεί για κάποιο χρονικό διάστημα, ιδιαίτερα δεδομένης της ασυνήθιστα συγκρατημένης πορείας των αμερικανικών αγορών το 2017.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X