Διεθνή

«Παίζει» στις… πλάτες της Ελλάδας και της Δύσης ο Ερντογάν!

«Παίζει» στις… πλάτες της Ελλάδας και της Δύσης ο Ερντογάν!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η Τουρκία με τη στάση και τη συμπεριφορά της έχει πλέον καταστήσει σαφές ότι δεν θα υποχωρήσει από τις επιδιώξεις της, με τον Πρόεδρο Ερντογάν να έχει δημιουργήσει ένα «μέτωπο» κατά της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης γενικότερα, με τον ίδιο να στέλνει με αυτό τον τρόπο ένα «μήνυμα» με τελικό αποδέκτη, τον τουρκικό λαό.

Σύμφωνα με τον Τούρκο αναλυτή Μπουράκ Μπεκντίλ, ο Τούρκος Πρόεδρος έχει κλιμακώσει τις εντάσεις με την Ελλάδα και τη Δύση, με στόχο να ενισχύσει την εσωτερική του νομιμοποίηση και να αυξήσει την δημοτικότητα του στο εσωτερικό της Τουρκίας.

Ο Ερντογάν έχει χαράξει και ακολουθεί πιστά μια εξωτερική πολιτική που χαρακτηρίζεται από μονομερείς ενέργειες, όπως στην ανατολική Μεσόγειο, που έχει προκαλέσει την αύξηση των εντάσεων με την Ελλάδα και κατ’ επέκταση με χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που έχουν συμφέροντα στην περιοχή εξίσου.

Το «παιχνίδι» του Ερντογάν και οι ισορροπίες

Ωστόσο ο αναλυτής συνεχίζει λέγοντας πως ο Τούρκος αναλυτής «θα προσπαθήσει να διατηρήσει τις εντάσεις αρκετά υψηλές για να ικανοποιήσει τους οπαδούς εντός του ισλαμιστικού / εθνικιστικού χώρου, αλλά όχι στο βαθμό που θα έρθει αντιμέτωπος με πραγματικές οικονομικές κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σε μια χρονική περίοδο που η οικονομία της Τουρκίας καταρρέει».

Μπορέλ για την επίσκεψη Ερντογάν στα Βαρώσια: Θα προκαλέσει μεγαλύτερη ένταση στην περιοχή

«Παρά το γεγονός ότι ο Ερντογάν χαρακτηρίζεται ως εγγενώς αντι-δυτικός, ο ίδιος γνωρίζει πως οποιαδήποτε αντιπαράθεση στο πλαίσιο της εξωτερικής πολιτικής του με τη Δύση, θα ενισχύσει τη δημοτικότητά του στο εσωτερικό», συνεχίζει ο Τούρκος αναλυτής.

Στο πλαίσιο αυτό, αξίζει να σημειωθεί πως οι ενέργειες της Άγκυρας, τόσο με τις NAVTEX, με το Oruc Reis, όσο και στα Κατεχόμενα, έχουν προκαλέσει αντιδράσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με αξιωματούχους της Κομισιόν να δηλώνουν «ανησυχία», την ίδια στιγμή που ο Γάλλος Υπουργός Εξωτερικών «απειλεί» την Άγκυρα με σκληρές κυρώσεις.

Συνεπώς, το «παιχνίδι» του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν «στις πλάτες» της Ελλάδας και της Δύσης, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις ισορροπίες που καλείται να διαχειριστεί ο ίδιος μεταξύ εξωτερικής και εσωτερικής πολιτικής.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X