Media

Παντελίδης: Πέντε χρόνια από την μοιραία μέρα που «χάθηκε» ο Παντελής

Παντελίδης: Πέντε χρόνια από την μοιραία μέρα που «χάθηκε» ο Παντελής
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ήταν 18 Φεβρουαρίου του 2016 όταν μία ολόκληρη χώρα πάγωσε από τον τραγικό χαμό του Παντελή Παντελίδη, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή ξαφνικά σε ηλικία 33 ετών μετά από τροχαίο δυστύχημα στο Ελληνικό.

Το τζιπ, ξέφυγε από την πορεία του στην Λεωφόρο Βουλιαγμένης και προσέκρουσε στις προστατευτικές μπάρες. Μαζί του επέβαιναν δύο γυναίκες, η Μίνα Αρναούτη και η Φρόσω Κυριάκου, οι οποίες τραυματίστηκαν σοβαρά και από τότε ξεκίνησε μια πολύχρονη δικαστική μάχη η οποία κρατάει μέχρι σήμερα.

Το φαινόμενο Παντελίδης

Ο τραγουδιστής μπήκε στο καλλιτεχνικό χώρο ξαφνικά, με μια κιθάρα, μια καλή φωνή και μερικά αυτοσχέδια βιντεάκια στο Youtube που ανaδείκνυναν το ταλέντο του.

Μεγάλωσε στην Νέα Ιωνία. Όταν μεγάλωσε έγινε υπαξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, αλλά συγχρόνως σκάρωνε τραγούδια με την κιθάρα του.

Παντελίδης

Φωτογραφία αρχείου: Eurokinissi

Μέσα σε λίγο καιρό έγινε ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της νυχτερινής ζωής της Αθήνας. Τα τραγούδια του γίνονταν επιτυχίες το ένα μετά το άλλο. Ο ίδιος, χαμηλών τόνων, απλά ζούσε το όνειρό του. Οι επιτυχίες του, με στίχους βασισμένους σε προσωπικά βιώματα, γίνονταν σχεδόν αμέσως σύνθημα στα χείλη των θαυμαστών του. Μερικές από αυτές ήταν οι «Δεν ταιριάζετε σου λέω», «Συνοδεύομαι», «Πάμε στοίχημα θα ξαναρθείς», «Παραμυθιάζομαι», «Γίνεται» «Λιώμα σε γκρεμό», «Τα σχοινιά σου» και πολλά άλλα.

όταν έγινε γνωστός ο θάνατος του ακολούθησαν για καιρό εκδηλώσεις αγάπης και οδύνης. Χιλιάδες αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μια λαοθάλασσα κόσμου στο πλευρό της οικογένειας του να τον αποχαιρετά και να το συνοδεύει στην τελευταία του κατοικία στις 20 Φεβρουαρίου στον ναό του Αγίου Σπυρίδωνος στην Νέα Ιωνία, λουλούδια στο σημείο όπου άφησε την τελευταία του πνοή.

Σύμφωνα με την έκθεση της τροχαίας

«Στις 8.10 στη γέφυρα εξόδου από το πρώην ανατολικό αερολιμένα κινούνταν όχημα μάρκας Mercedes με κατεύθυνση προς τη λεωφόρο Βουλιαγμένης. Ο 33χρονος οδηγός Παντελής Παντελίδης κινούνταν στο ρεύμα προς την έξοδο για Αθήνα όταν το όχημα εξετράπη δεξιάς της πορείας του, προσέκρουσε σε τσιμεντένιο στηθαίο (ύψους περίπου 40 εκατοστών) και στη συνέχεια σε μεταλλικά κάγκελα με αποτέλεσμα να ανατραπεί το όχημα».
Η ακριβής κατεύθυνση του οχήματος ήταν από την αερογέφυρα του πρώην Ανατολικού Αερολιμένα, λίγο πριν την έξοδο για την Λ. Βουλιαγμένης στο ύψος της οδού Ιασωνίδου και με κατεύθυνση την Αθήνα.

Φωτογραφία αρχείου: Eurokinissi

Η σφοδρή σύγκρουση είχε ως αποτέλεσμα την πρόκληση του θανάσιμου τραυματισμού του τραγουδιστή, τον σοβαρό τραυματισμό της μίας επιβαίνουσας και τον ελαφρύτερο της άλλης.

Χιλιάδες κόσμου βρέθηκε στο τελευταίο αντίο για τον λαϊκό τραγουδιστή, του οποίου κηδεία του έγινε λαϊκό προσκύνημα, ενώ πολύς κόσμος επισκέφθηκε το σημείο του μοιραίου τροχαίου, αφήνοντας λουλούδια.

Παντελής Παντελίδης: Μια ατελείωτη δικαστική μάχη

Μετά το σοκ των πρώτων ημερών ξεκίνησε μια διαμάχη μεταξύ των κοριτσιών που επέβαιναν στο αυτοκίνητο και την οικογένεια το9υ Παντελίδη, αιτία; Ποιος οδηγούσε το αμάξι.

Η συγκεκριμένη υπόθεση έχει εξεταστεί 4 φορές από την Δικαιοσύνη, εκ των οποίων και τις 4 κρίθηκε ότι πρέπει να αρχειοθετηθεί, ενώ έχουν απορριφθεί και οι μηνύσεις που είχε υποβάλλει η οικογένεια σε βάρος των ιδιοκτητών της λέσχης αλλά και κατά του Δήμου Ελληνικού και του Δημοσίου για κακοτεχνία στο σημείο του δυστυχήματος. Η οικογένεια είχε υποβάλλει έγκληση λέγοντας πως οδηγός του αυτοκινήτου ήταν η Φρόσω Κυριάκου, ισχυρισμός που δεν έγινε αποδεκτός από δύο εισαγγελείς σε πρώτο και δεύτερο βαθμό που έθεσαν την υπόθεση στο αρχείο.

Ωστόσο, τον Δεκέμβριο του 2020 και μόλις δύο μήνες πριν την παραγραφή του πλημμελήματος της ανθρωποκτονίας από αμέλεια για το οποίο η οικογένεια κατηγορούσε την Φρόσω Κυριάκου, εμφανίστηκε μάρτυρας που υποστήριζε ότι φεύγοντας από την χαρτοπαικτική λέσχη, οδήγησε η Φρόσω Κυριάκου το αυτοκίνητο. Με αυτή την κατάθεση η υπόθεση άνοιξε ξανά, για να κλείσει ένα μήνα αργότερα με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

Πλέον, τα μόνα σκέλη της υπόθεσης που παραμένουν ανοιχτά είναι αυτά των αποζημιώσεων από το τροχαίο, αλλά και το σκέλος των μηνύσεων σε βάρος των δύο μαρτύρων που εμφάνισε η πλευρά της οικογένειας του τραγουδιστή.

Φωτογραφία αρχείου: Eurokinissi

Παράλληλα, τώρα η Μίνα Αρναούτη περνάει στην αντεπίθεση με μια αγωγή κατά της οικογένειας για συκοφαντική δυσφήμηση κατά των μελών της οικογένειας Παντελίδη. Η 35χρονη κοπέλα φέρεται να θεωρεί ότι στοχοποιήθηκε όλα αυτά τα χρόνια από την οικογένεια του τραγουδιστή μέσα από τα social media με προσωπικές αναρτήσεις, όσο και με δημόσιες τοποθετήσεις τους.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X