Ελλάδα

Αυξήσεις στα τιμολόγια ρεύματος μέσω των χρεώσεων ΥΚΩ

Αυξήσεις στα τιμολόγια ρεύματος μέσω των χρεώσεων ΥΚΩ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Αυξάνονται οι χρεώσεις Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας που πληρώνουν οι καταναλωτές μέσα από τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, ταυτόχρονα, όμως, γίνονται πιο δίκαιες οι κλίμακες κατανάλωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας εισηγείται στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη αλλαγές στον τρόπο χρέωσης των ΥΚΩ που επιβαρύνονται τα νοικοκυριά προκειμένου η ΔΕΗ να δίνει φθηνή ηλεκτρική ενέργεια και στους κατοίκους των νησιών.

Σήμερα υπάρχουν τέσσερις κλίμακες κατανάλωσης ΥΚΩ με τις αντίστοιχες χρεώσεις. Είναι από 0 έως 1600 kwh με τιμή 0,00699 ευρώ ανά kwh, από 1601 έως 2.000 kwh με τιμή τα 0,01570 ευρώ, από 2001 έως 3.000 kwh με χρέωση 0,03987 ευρώ ανά kwh και η κλίμακα πάνω από 3.001 kwh με τιμή τα 0,04488 ευρώ. Αν κάποιος υπερβεί μία κλίμακα χρεώνεται με την τιμή της επόμενης για όλες τις κιλοβατώρες που κατανάλωσε ακόμη και για εκείνες της προηγούμενης, δηλαδή της χαμηλότερης.

Η ΡΑΕ καταλήγει πως πια η χρέωση όταν υπερβαίνει η κατανάλωση μία κλίμακα θα γίνεται μόνο για τις συγκεκριμένες πρόσθετες ποσότητες ρεύματος.

Ωστόσο, δεν αποκλείεται λένε οι πληροφορίες αφενός να αυξηθούν οι χρεώσεις αλλά και να προστεθούν ενδιάμεσα μία ή δύο νέες κλίμακες, ώστε να επέλθει μία ισορροπία στις αναπροσαρμογές που προτείνει η Αρχή.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X