Ελλάδα

ΕΤΕ ΔΕΗ: Να αποδωθούν ευθύνες για την καταστροφή στο Αμύνταιο

ΕΤΕ ΔΕΗ: Να αποδωθούν ευθύνες για την καταστροφή στο Αμύνταιο
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Να αναλάβουν οι υπεύθυνοι τις ευθύνες τους για τη διάλυση του ορυχείου του Αμυνταίου, ζητά η Ένωση Τεχνικών του ομίλου ΔΕΗ, ασκώντας σκληρή κριτική στον πρόεδρο Μανώλη Παναγιωτάκη.

Όπως αναφέρουν οι τεχνικοί: “Τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο που διανύουμε, η πληγωμένη και χειμαζόμενη οικονομικά επιχείρηση δέχεται νέο ισχυρό πλήγμα, νεο ισχυρό χτύπημα με τεράστιες οικονομικές επιπτώσεις. Το ορυχείο που τροφοδοτούσε κύρια τον ΑΗΣ Αμυνταίου δεν κατέρρευσε αλλά διαλύθηκε! Βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα οι επιπτώσεις για την επιχείρηση είναι μεγάλες”, τονίζουν και καλούν: “Οι υπεύθυνοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους”.

Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, οι αρμόδιοι “είχαν προειδοποιήσεις, είχαν μηνύματα, ήταν προβλέψιμη η κατάρρευση, την έβλεπαν να έρχεται κι όμως η μη έγκαιρη παρέμβαση σε συνδυασμό με την αδιαφορία και την ανευθυνότητα οδήγησαν στο καταστροφικό αποτέλεσμα”.
Κατά την ΕΤΕ ΔΕΗ η πρώτη αποτίμηση της διοίκησης δείχνει ζημιά εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ. Και από την πλυερά του το σωματείο προσθέτει στον απολογισμό: Όμως όταν καταρρέει κατ’ αυτό τον τρόπο και  σ’ αυτή την έκταση ένα ορυχείο με αποτέλεσμα:  860 μόνιμοι εργαζόμενοι να μείνουν χωρίς δουλειά και άλλοι
500 εργολαβικοί εργαζόμενοι να βρεθούν στο δρόμο, δεν επιτρέπεται  τρείς μέρες τώρα να μην αναλαμβάνει κανείς την παραμικρή ευθύνη και το μόνο που να ακούγεται  είναι διάφορες δικαιολογίες,  όπως ότι φταίει ένα ρήγμα που υπάρχει στη περιοχή και η αρχαιολογική υπηρεσία”.
Και οι συνδικαλιστές συνεχίζουν καυτηριάζοντας τις δηλώσεις του προέδρου της ΔΕΗ περί “σημαντικού κλυδωνισμού που δέχτηκε η επιχείρηση”: “Οι εκτιμήσεις τους δεν επαληθεύτηκαν και προσπαθούν να υποβαθμίσουν το πρόβλημα μιλώντας για κλυδωνισμούς και αναταράξεις λες και πρόκειται για αεροσκάφος που έπεσε σε σωρεία ακραίων καιρικών φαινομένων”.

Η ΕΤΕ ΔΕΗ ζητά να πέσει άπλετο φως: “Γι’ αυτό με αίσθημα  ευθύνης και με κάθε σοβαρότητα αναλογιζόμενοι  τις ιδιαίτερα κρίσιμες στιγμές που περνά  η επιχείρηση αναμένουμε και ζητούμε να πέσει άπλετο φως  στο πώς και γιατί συντελέστηκε αυτή η κατάρρευση. Στο πως και γιατί δεν εκτιμήθηκε σωστά η ένταση και το μήκος της εκτόνωσης”.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X