Ελλάδα

Μίχαλος: Συμφωνία με τον Οργανισμό “Αυτοδιαχείριση” για τα πνευματικά δικαιώματα

Μίχαλος: Συμφωνία με τον Οργανισμό “Αυτοδιαχείριση” για τα πνευματικά δικαιώματα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Συμφωνία συνεργασίας win-win που θα επιφέρει  ηρεμία στον ταραγμένο χώρο των πνευματικών δικαιωμάτων σύναψαν η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος και ο Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης «Αυτοδιαχείριση». Με τη συμφωνία αυτή, οι επιχειρήσεις – μέλη των Επιμελητηρίων που είναι υπόχρεοι πληρωμής πνευματικών δικαιωμάτων θα καταβάλλουν λιγότερα χρήματα, ενώ και οι δικαιούχοι δημιουργοί θα εισπράττουν περισσότερα από όσα είχε ορίσει η ΑΕΠΙ.

Όπως επεσήμανε ο πρόεδρος της Κ.Ε.Ε.Ε. κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος «ο αγώνας των Επιμελητηρίων για σχεδόν πέντε χρόνια ήταν πολυεπίπεδος, δύσκολος αλλά και δίκαιος  απέναντι στην παράτυπη δράση της ΑΕΠΙ. Τώρα, με τη συμφωνία Κ.Ε.Ε.Ε. και «Αυτοδιαχείρισης» οι αμοιβές καθορίζονται με υποχρεωτική διαπραγμάτευση, γεγονός που κατέληξε σε ένα αμοιβολόγιο δίκαιο και κοινά αποδεκτό. Με τη συμφωνία αυτή αποδεικνύεται και στην περίπτωση των πνευματικών δικαιωμάτων ότι όπου υπάρχει διάθεση για συνεννόηση, συνεργασία και συναίνεση επιτυγχάνονται οι βέλτιστες λύσεις».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης «Αυτοδιαχείριση» κ. Γιάννης Γλέζος χαρακτήρισε «ιστορική μέρα τη σημερινή για τα πνευματικά δικαιώματα στην Ελλάδα, όπου η Κ.Ε.Ε.Ε. τόλμησε, πριν καν ψηφιστεί ο νόμος που καθυστέρησε αδικαιολόγητα για ενάμισι χρόνο, να υπογράψει την πρώτη σύμβαση με συλλογική διαπραγμάτευση με την «Αυτοδιαχείριση». Ως πρόεδρος του Οργανισμού Διαχείρισης Πνευματικών Μουσικών Δικαιωμάτων «Αυτοδιαχείριση», όλο αυτό το διάστημα επέμενα ότι οι χρήστες δεν είναι εχθροί μας αλλά συνεργάτες και πελάτες μας και ότι με τη συλλογική διαπραγμάτευση θα αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη και θα λυθεί το τεράστιο πρόβλημα της είσπραξης πνευματικών δικαιωμάτων στην Ελλάδα, που ύστερα από τις φοβερές πρακτικές όλων των τελευταίων χρόνων είχε καταστήσει την έννοια των πνευματικών δικαιωμάτων μισητή στους χρήστες. Από σήμερα ξεκινάει μια καινούργια περίοδος φιλίας, συνεργασίας και εμπιστοσύνης μεταξύ όλων των επαγγελματιών της Ελλάδας και του Οργανισμού μας».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X