Διεθνή

Ολλανδία: Καμία σύνδεση με τη Βαρκελώνη το Βαν που έφερε φιάλες αερίου

Ολλανδία: Καμία σύνδεση με τη Βαρκελώνη το Βαν που έφερε φιάλες αερίου
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Κρατείται από τις αρχές της Ολλανδίας, ένας Ισπανός που οδηγούσε λεωφορείο με ισπανικές πινακίδες, που έφερε φιάλες αερίου κοντά σε χώρο ροκ συναυλίας στο Ρότερνταμδεν. 

Σύμφωνα με το ισπανικό ειδησειογραφικό πρακτορείο Europa Press, το οποίο επικαλέστηκε πηγές ισπανικών αντιτρομοκρατικών δυνάμεων, ο Ισπανός που συνελήφθη στο Ρότερνταμ στις 9:30 μ.μ. τοπική ώρα δεν έχει καμία σχέση με τζιχαντιστές τρομοκράτες, και οι φιάλες αερίου ήταν προφανώς για οικιακή χρήση, είπε.

Η ισπανική αστυνομία προειδοποίησε την Ολλανδία για πιθανό κίνδυνο επίθεσης στον συναυλιακό χώρο Μαασίλο, όπου θα έπαιζε το καλιφορνέζικο συγκρότημα Allah-Las, η πληροφορία είχε σχέση με έρευνες της ισπανικής πολιτοφυλακής που διεξάγονται εδώ και καιρό και όχι με τις δύο επιθέσεις με οχήματα στη Βαρκελώνη και το Καμπρίλς στην Καταλονία, όπου σκοτώθηκαν 15 άτομα.

Η συναυλία στην Ολλανδία ακυρώθηκε  χθες στις 7:00 μ.μ. περίπου τοπική ώρα, λίγο πριν ανοίξουν οι πόρτες για το κοινό μετά την προειδοποίηση της ισπανικής αστυνομίας για πιθανότητα τρομοκρατικής επίθεσης.

Ειδικοί πυροτεχνουργοί της αστυνομίας εξέτασε το λεωφορείο, ενώ οι ολλανδικές αρχές δεν ανέφεραν τον αριθμό φιαλών αερίου.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X