Ελλάδα

Ποινή φυλάκισης 8 μηνών στον Βαξεβάνη για δυσφήμιση της συζύγου Στουρνάρα

Ποινή φυλάκισης 8 μηνών στον Βαξεβάνη για δυσφήμιση της συζύγου Στουρνάρα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σε φυλάκιση 8 μηνών με αναστολή, καταδίκασε το τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών τον Κώστα Βαξεβάνη, στη δίκη που είχε με τη σύζυγο του Γιάννη Στουρνάρα.

Η απόφαση, που ανακοινώθηκε πριν από λίγο από το πρόεδρο του δικαστηρίου, αναφέρει ότι έκρινε ένοχο τον εκδότη δημοσιογράφο για δυσφήμιση δια του Τύπου στην πολύκροτη υπόθεση που αφορά σε προσβλητικό και συκοφαντικό δημοσίευμα κατά της Λίνας Νικολοπούλου.

Ο δημοσιογράφος άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.

Νωρίτερα, την ενοχή του κατηγορούμενου Κώστα Βαξεβάνη για συκοφαντική δυσφήμηση διά του Τύπου είχε προτείνει ο εισαγγελέας, ο οποίος υποστήριξε ότι ο Κώστας Βαξεβάνης υποκατέστησε τη Δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με τον υπερασπιστή, Ιωάννη Μαντζουράνη, ο δημοσιογράφος θα ασκήσει έφεση προκειμένου να εκδικαστεί εκ νέου η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό.

Η υπόθεση αφορά στο δημοσίευμα του περιοδικού Hot Doc κατά της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα, Λίνας Νικολοπούλου, σχετικά με σχέση της με το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ο εισαγγελέας επισήμανε στην αγόρευση του ότι δεν μπορεί να καταλήξει εάν αυτά που αναφέρονταν στην ανάρτηση είναι αληθή ή ψευδή καθώς εκκρεμεί η δικαστική έρευνα για την υπόθεση.

Στην αγόρευση του ο εισαγγελέας κατέληξε πως η αμφιβολία όμως είναι πάντα υπέρ του κατηγορουμένου που είχε την πεποίθηση ότι αυτό που υποστήριζε ήταν αληθές, άρα δεν στοιχειοθετείται συκοφαντική αλλά απλή δυσφήμιση. Παράλληλα, επισήμανε πως υπήρχε δικαιολογημένο ενδιαφέρον για την υπόθεση αλλά ο τρόπος του δημοσιογράφου ήταν εξυβριστικός.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X