Οικονομία

Το πρώτο τρίμηνο του 2018 η κατασκευή του πλωτού σταθμού LNG στην Αλεξανδρούπολη

Το πρώτο τρίμηνο του 2018 η κατασκευή του πλωτού σταθμού LNG στην Αλεξανδρούπολη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Το πρώτο τρίμηνο του 2018, αναμένεται να ξεκινήσει η κατασκευή του πλωτού σταθμού παραλαβής, αποθήκευσης και αεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στην Αλεξανδρούπολη.

Το επενδυτικό σχέδιο “τρέχει” η εταιρία Gastrade, στην οποία συμμετέχουν ο όμιλος Κοπελούζου, η ΔΕΠΑ,  η βουλγαρική Bulgarian Energy Holding -BEH,  η  GasLog (του Π.Λιβανού) και η αμερικανική ενεργειακή Cheniere. Το ποσοστό συμμετοχής της κάθε μίας είναι 20%.

Η Gastrade στοχεύει να συνάψει  εμπορικές συμφωνίες με διεθνείς προμηθευτές από ΗΠΑ, Κύπρο, Ισραήλ,  Αίγυπτο και Αλγερία,  μέχρι το τέλος του έτους όταν και αναμένεται να λάβει την τελική επενδυτική απόφαση ώστε στο πρώτο τρίμηνο του 2018 να ξεκινήσει η κατασκευή του έργου, με στόχο να τεθεί σε λειτουργία από το 2020.

Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμενο έργο είναι στρατηγικής σημασίας για τον ενεργειακό σχεδιασμό στην περιοχή και θα χρησιμεύσει ως πύλη για τις εισαγωγές –αμερικάνικου- LNG προς τη Νότια Ευρώπη, εξασφαλίζοντας   διαφοροποίηση  των πηγών ανεφοδιασμού με ταυτόχρονα διαφοροποίηση  των δρόμων διέλευσης- δεν περνά από Τουρκία.

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X