Ελλάδα

Άγιος Παύλος-Πλατεία Βάθης.  Οι φρικτές εικόνες των ναρκωτικών και τα «παιδιά ενός κατώτερου θεού».

Άγιος Παύλος-Πλατεία Βάθης.  Οι φρικτές εικόνες των ναρκωτικών και τα «παιδιά ενός κατώτερου θεού».
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Χθες το βράδυ, έκανα ακόμα μία βόλτα στα στενά της πλατείας Βάθης και του Αγίου Παύλου.

Στενά συνδεδεμένες και οι δύο περιοχές με το Σταθμό Λαρίσης και το Μεταξουργείο, είναι σίγουρο ότι διάγουν μερικές από τις χειρότερες ημέρες και νύχτες τους.

Η κατάσταση απλά εφιαλτική. Συμμορίες Ελλήνων και αλλοδαπών, έμποροι ναρκωτικών, άρρωστοι χρήστες σε άθλια κατάσταση, κουκουλοφόροι, εγκληματικότητα…

Όλα αυτά σε κάθε γωνιά, σε κάθε είσοδο πολυκατοικίας και μπροστά στο 4ο Γενικό Λύκειο, στο 42ο  Γενικό Λύκειο, στο 51ο Δημοτικό και 34ο Νηπιαγωγείο.

Οι εξαθλιωμένοι χρήστες φαίνεται να είναι εθισμένοι στο «σίσα» και σε άλλα μοντέρνα θανατηφόρα σκευάσματα. Αυτό σημαίνει ότι , όταν βρεθούν σε κατάσταση «κρίσης», είναι έτοιμοι να προβούν σε οποιαδήποτε φρικιαστική πράξη. Ακόμα και εάν δίπλα τους κυκλοφορούν παιδιά.

Το πρωί, έκανα άλλη μία βόλτα στην περιοχή. Η εικόνα ίδια, όπως φαίνεται εξάλλου και στις φωτογραφίες.

Μπροστά στο Δημαρχείο της οδού Λιοσίων, κάποιος ψάχνει τα ναρκωτικά του στο παρτέρι, δίπλα στον κάδο ανακύκλωσης.

Στην είσοδο του δημοτικού κτιρίου της πλατείας Τράιμπερ, όπου στεγάζονται δημοτικές παρατάξεις, δύο άνθρωποι κάνουν τη δόση τους. Παρακάτω και παραπάνω, τα ίδια… Παντού παραμονεύει ο θάνατος.

Ο Δήμος τοποθέτησε πρόσφατα στην πλατεία, έντονο φωτισμό. Ε, και;

Κάτω από το άπλετο φως, ο χρήστης οσφραίνεται το θάνατο με τον ίδιο τρόπο, ενώ λίγα μέτρα πιο πέρα, στα σκοτεινά σημεία, μία πομπή ανθρώπινης τραγωδίας λικνίζεται υπό την επήρεια των ουσιών.

Το φως… ότι και να κάνει ο φωτισμός, δεν αρκεί. Μόνο η απηνής δίωξη των εμπόρων μπορεί να αλλάξει την κατάσταση. Με απλά λόγια, μόνο η Κυβέρνηση με τους μηχανισμούς που διαθέτει, χωρίς να αγνοούμε ότι και ο Δήμος πρέπει να πιέζει ασφυκτικά και να αντιστέκεται.

Και οι κάτοικοι; Μοναχικοί αγωνιστές στο θέατρο της ίδιας της καταστροφής τους, με ευθύνη της Πολιτείας, παλεύουν σε άνιση μάχη. Πρωταγωνιστής εκεί, ο δυναμικός Εξωραϊστικός Σύλλογος του Αγίου Παύλου.

Ξέρετε όμως; Είναι σαν να τους λένε οι Κυβερνήσεις:

Δεν είστε ούτε Ψυχικό, ούτε Εκάλη, ούτε Βόρεια Προάστια.

Είστε ο Άγιος Παύλος, τα Εξάρχεια, η πλατεία Κουμουνδούρου, το Πεδίον Άρεως. Είστε η πλατεία Βικτωρίας, ο Άγιος Παντελεήμονας, η Κυψέλη, η Νεάπολη, του Γκύζη, το Πολύγωνο, τα Πατήσια, ο Κολωνός, τα Σεπόλια, τα Πετράλωνα, ο Βοτανικός, η Ακαδημία Πλάτωνος και ο Νέος Κόσμος.

Είστε δηλαδή, «παιδιά ενός κατώτερου θεού».

Ας μη ξεχνάτε όμως κύριοι Κυβερνώντες κάτι πολύ σημαντικό. Αυτά τα «παιδιά» που πληρώνουν φόρους, όπως όλοι οι Έλληνες πολίτες, «μεθαύριο» στις εκλογές θα τα καλέσετε να σας ψηφίσουν…

Του Γιώργου Π.Αποστολόπουλου
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Αθηναίων
Μέλος Κ.Ε. Κινήματος Αλλαγής

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X