Επιλογές

Δημοσκόπηση Marc: Κλείνει η ψαλίδα-Μεγάλη η διαφορά

Δημοσκόπηση Marc: Κλείνει η ψαλίδα-Μεγάλη η διαφορά
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

H ψαλίδα ανάμεσα στη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ έκλεισε κατά 2,3 εκατοστιαίες μονάδες, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση. Από το 11,2% του Οκτωβρίου μειώθηκε στο 8,9%. Το προβάδισμα είναι μεγάλο . Η δημοσκόπηση έγινε από τη Marc για το «Πρώτο Θέμα της Κυριακής».

Μάλιστα ορισμένοι κάνοντας αναγωγή επί των εγκύρων ισχυρίζονται ότι η ΝΔ έχει αυτοδυναμία με 158 έδρες. Την ίδια ώρα, το δύο στους τρεις πολίτες λένε «όχι» στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 32% (31,2% στην προηγούμενη δημοσκόπηση). Ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 23,1% (20% στην προηγούμενη).

Στην τρίτη θέση είναι το Κίνημα Αλλαγής με 6,4% (7,1% πριν),  η Χρυσή Αυγή με επίσης 6,4% (6,5%), το ΚΚΕ με 5,9% (6,2%), η Ένωση Κεντρώων με 2,3% (2,4%), η Ελληνική Λύση με 2,2% (1,9%), το ΠΟΤΑΜΙ με 1,9% (2%), οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 1,4% (1,3%), η ΛΑΕ με 1,2% (1,3%%) και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΜΕ 1% (1,1%).

Αξίζει να σημειωθεί πως τα παραπάνω ποσοστά αφορούν την πρόθεση ψήφου, τα οποία με αναγωγή δίνουν την αυτοδυναμία στη ΝΔ.

Επίσης, ένα ακόμη σημαντικό εύρημα του γκάλοπ είναι ότι το 67,4% ζητά εκλογές το αργότερο έως το Μάιο. Τέλος το 66% λέει «όχι» στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Οπως προκύπτει με την πρώτη ματιά ενισχύεται ο δικομματισμός σε βάρος των μικρότερων κομμάτων. Από τη σύγκριση των δύο δημοσκοπήσεων, προκύπτει ότι τα τρία μικρότερα κόμματα που εισέρχονται στη Βουλή χάνουν δυνάμεις. Τις μεγαλύτερες απώλειες έχει το ΚΙΝΑΛ το οποίο χάνει περίπου το 10% των δυνάμεών του. Χάνει 0,7% και από το 7,1% περιορίζεται στο 6,4%.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X