Διεθνή

Η τυφλή Αιγύπτια Andy που έγινε αριστούχος της Ελληνικής Γλώσσας

Η τυφλή Αιγύπτια Andy που έγινε αριστούχος της Ελληνικής Γλώσσας
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σήμερα 9 Φεβρουαρίου είναι Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας.

Η Andy Elarabi είναι αιγύπτια με μεγάλο πρόβλημα όρασης. Αυτό δεν την εμπόδισε να μάθει την Ελληνική γλώσσα. Ξεκίνησε να μαθαίνει Ελληνικά πριν από 8 χρόνια ακούγοντας τις εκπομπές του Ελληνικού Προγράμματος της Αιγυπτιακής Ραδιοφωνίας. Εκεί εργάζεται σήμερα ως ραδιοφωνική παραγωγός. Στη συνέχεια συνέχισε να μαθαίνει Ελληνικά στο Πανεπιστήμιο του Καΐρου, στο Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας.

Με τη δύναμη της ψυχής της ξεπέρασε τις δυσκολίες που της δημιουργεί το πρόβλημα όρασής της. Και τα κατάφερε. Έδωσε εξετάσεις Γ2, δηλαδή για το ανώτερο πιστοποιητικό ελληνομάθειας και το πέρασε με άριστα. Οι εξετάσεις που έδωσε ήταν με τη μέθοδο γραφής Braille, στο Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο Καΐρου το οποίο είναι το επίσημο εξεταστικό Κέντρο  Ελληνικής Γλώσσας.

Όλοι βούρκωσαν όταν αντίκρισαν την Αιγύπτια φοιτήτρια να μιλά σε άπταιστα ελληνικά.

«… Το να πάρω το πτυχίο Ελληνομάθειας ήταν ένα όνειρο για μένα. Θα ήθελα να επισκεφθώ την Ελλάδα και να πάρω την Ελληνική Υπηκοότητα μαζί με την Αιγυπτιακή».

Όλοι στην αίθουσα υποκλίθηκαν στο μεγαλείο ψυχής της Αndy. Kοντά της οι γονείς της και φυσικά η υπεύθυνη εξετάσεων του κέντρου η οποία μίλησε για τη διαδικασία και τις δυσκολίες της εξεταστικής που αντιμετώπισε η τυφλή σπουδάστρια της Ελληνικής γλώσσας.

Το πιστοποιητικό Ελληνομάθειας το έδωσε ο Πρέσβης της Ελλάδος κ. Νικόλαος Γαριλίδης, ο οποίος τη συνεχάρη για την προσπάθειά της.

ΠΗΓΗ:Ελληνική Κοινότητα Καΐρου

Σαν σήμερα 9 Φεβρουαρίου

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X