Πολιτική

Κόντρες Θεοδωρικάκου-Μπακογιάννη για τη συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής

Κόντρες Θεοδωρικάκου-Μπακογιάννη για τη συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος έρχεται σε ευθεία αντιπαράθεση με τον πρωθυπουργικό ανιψιό και δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη. Πριν από μερικούς μήνες ήταν η εγκληματικότητα στην Αθήνα, ενώ  τώρα είναι η συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής στην πλατεία Ρηγίλλης.

Σύμφωνα με την σχετική απόφαση της ΕΛΑΣ η άδεια να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση «μέλη του πολιτικού κόμματος “Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή”» (σ.σ. προφανώς ο κ. Θεοδωρικάκος και οι επιτελείς του ξέχασαν ότι πρόκειται για καταδικασμένη εγκληματική οργάνωση), δίνεται με τη «σύμφωνη γνώμη του δήμου Αθηναίων».

Η “ντρίμπλα” Μπακογιάννη

Ωστόσο, ο Κώστας Μπακογιάννης, μετά τις πολιτικές διαστάσεις που πήρε ο το θέμα (δηλώσεις Χρήστου Σπίρτζη, ΠΑΣΟΚ, ΜΕΡΑ25) αρνείται ότι έδωσε άδεια! «Καμία άδεια δεν ζητήθηκε ούτε χορηγήθηκε για την κατάληψη κοινοχρήστου χώρου και πραγματοποίηση εκδήλωσης της Χρυσής Αυγής στην Πλατεία Ρηγίλλης», αναφέρει σε σχετική του ανακοίνωση ο δήμος Αθηναίων.

Και λίγο παρακάτω προχωράει στη… ντρίμπλα: «Επιπλέον ο Δήμος Αθηναίων παρείχε σύμφωνη γνώμη στη λήψη μέτρων και περιορισμών από την αστυνομία, με δεδομένο ότι για τη συγκεκριμένη εκδήλωση, δεν υπήρξε η προβλεπόμενη από το νόμο άδεια. Συγκεκριμένα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας και Κοινοχρήστων Χώρων κ. Βασίλειος Κορομάντζος απαντώντας στο σχετικό έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ, με ημερομηνία 27 Ιανουαρίου, σημείωνε: « Σας γνωρίζουμε ότι δεν έχει χορηγηθεί άδεια κατάληψης κοινόχρηστου χώρου για την πραγματοποίηση της εν λόγω εκδήλωσης και παρέχουμε σύμφωνη γνώμη για τα μέτρα που πρόκειται να λάβετε με δεδομένο ότι δεν υπάρχει η σχετική άδεια», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Δηλαδή, με άλλα λόγια ναι μεν ο δήμος Αθηναίων υποστηρίζει ότι δεν έδωσε άδεια, αλλά συμφωνεί να ληφθούν μέτρα για την πραγματοποίησή της. Απίθανα πράγματα από το δήμαρχο του Μεγάλου Περίπατου….

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X