Χωρίς Κατηγορία

Κου(ρ)τσοί στραβοί στον Άγιο Παντελεήμονα της διαφθοράς

Κου(ρ)τσοί στραβοί στον Άγιο Παντελεήμονα της διαφθοράς
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Της Κατερίνας Ακριβοπούλου

Στα λασπωμένα βοσκοτόπια καταφεύγει εκ νέου η κυβέρνηση Μητσοτάκη, μετά το σοκ που της προκάλεσε η απήχηση που βρήκε σε σύσσωμη την αντιπολίτευση η κίνηση-ματ του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. να προκαλέσει την σύσταση εξεταστικής επιτροπής, για την λίστα Πέτσα, τις στημένες δημοσκοπήσεις και την βιομηχανία χειραγώγησης, όλα με δημόσιο χρήμα.
Με τα σκάνδαλο Κουρτς να επικαιροποιεί όλες τις αναλογίες της διαφθοράς α λα ελληνικά και τα ξένα ΜΜΕ να στρέφουν ήδη το μικροσκόπιο τους στην Ελλάδα του Κυρ. Μητσοτάκη, τα ήδη κλονισμένα θεμέλια του Μαξίμου τρίζουν με υπόκωφο θόρυβο.
Η παραίτηση Κουρτς για διαφθορά και η καταδίκη Σαρκοζί τις προάλλες για τον ίδιο λόγο, μας δείχνουν πόσο έχουν καταλυθεί στην Ελλάδα του Μητσοτάκη ακόμη και οι βασικοί πυλώνες αυτού που λέμε Αστική Δημοκρατία. Αργυρώνητα ΜΜΕ, ελεγχόμενη Δικαιοσύνη, υποβάθμιση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας, ιδιωτικό κράτος.

Και επειδή το γαρ πολύ του πανικού γεννά αμηχανία και η αμηχανία γελοιότητα, μετά την ψυχρολουσία, οι επιτελείς του πρώην Μωυσή επαναφέρουν αμήχανα το θέμα των τηλεοπτικών αδειών, σε μια αλληλουχία αυτογκόλ από τα αποδυτήρια. Τα βοσκοτόπια ξεράθηκαν το καλοκαίρι στην προανακριτική που οι ίδιοι έστησαν, για να αποδειχθεί μπούμερανγκ εναντίον τους, καθώς απέσυραν την κατηγορία για απιστία. Το χειρότερο για τους ίδιους- και καλό για το Δημόσιο βεβαίως- είναι το γεγονός ότι ο νόμος Παππά, με τον οποίο υπενθυμίζεται λειτουργούν σήμερα τα τηλεοπτικά κανάλια, είχε όφελος για το δημόσιο που ξεπερνά τα 250 εκατομμύρια. Σκάνδαλο με όφελος για το δημόσιο δεν νοείται παρά μόνον στα φοβισμένα μυαλά των επιτελικών του Μαξίμου.

Το μεγάλο σκάνδαλο είναι η πρακτική τους. Με ξετσιπωσιά που δεν έχει προηγούμενο, κάνουν ο,τι θέλουν, όπως το θέλουν, χωρίς έλεγχο και το χειρότερο χωρίς τιμωρία. Συνηθίσαμε την οργιώδη διαφθορά του πριγκιπάτου, όπως τον μολυσμένο αέρα που αναπνέουμε. Παρότι αυτή η διαφθορά είναι η βασική αιτία για όλα τα δεινά μας.

Σημαντική σημείωση: Αν θέλετε να ενημερώνεστε πολύ γρήγορα  για τα άρθρα της Κατερίνας Ακριβοπούλου και να μπαίνετε στον eretikos.gr με ένα απλό κλικ κάντε…κλικ εδώ και κατεβάστε την κατάλληλη εφαρμογή

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X