Παρασκήνιο

Ο Κυριάκος Βελόπουλος ρίχνει “βόμβα” για απόπειρα εξαγοράς βουλευτών του από τη Ν.Δ.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος ρίχνει “βόμβα” για απόπειρα εξαγοράς βουλευτών του από τη Ν.Δ.
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό βάζει ο Κυριάκος Βελόπουλος με μία καταγγελία. Ο Πρόεδρος του κόμματος “Ελληνική Λύση”  κατήγγειλε απόπειρα εξαγοράς βουλευτών του κόμματός του από «ανθρώπους της ΝΔ» προκειμένου να μην μετέχουν στις εκλογές.

«Άνθρωποι της ΝΔ επιχειρούν με διάφορες υποσχέσεις να πείσουν υποψηφίους της Ελληνικής Λύσης να μην κατέβουν στις εκλογές» είπε από το βήμα της Βουλής, προσθέτοντας: «Αν τώρα, παίρνουν τηλέφωνα και προσπαθούν να τους πείσουν να μην κατέβουν με την Ελληνική Λύση, λέγοντάς τους ότι υπάρχει μια θεσούλα για να βολευτείτε, φανταστείτε τι έχουν να κάνουν την επόμενη μέρα των εκλογών και πως θα φεύγουν οι τροχήλατες βαλίτσες προς τους 10-15 αποστάτες που θα χρειάζονται για να κάνουν κυβέρνηση».

Μάλιστα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, ενώ κατέληξε χαρακτηρίζοντας τη ΝΔ «ένα κόμμα εθισμένο στην αποστασία και βουτηγμένο στο βούρκο της ανηθικότητας».

Στην ανάλυσή του («Το Βήμα της Κυριακής») ο Αντώνης Παπαργύρης, διευθυντής Ερευνών της GPO, αποδεικνύει πως αν η ΝΔ είναι πρώτο κόμμα με 35,6% σε τυχόν δεύτερες εκλογές, με τον νέο εκλογικό νόμο που ψήφισαν Μητσοτάκης-Βελόπουλος, θα λάβει 141 βουλευτές. Θα χρειάζονται, δηλαδή, μίνιμουμ 10 βουλευτές προκειμένου να σχηματιστεί κοινοβουλευτική πλειοψηφία!

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες μέρες ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε μιλήσει για «σταθερές κυβερνήσεις που απολαμβάνουν κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, αποτελούμενες από ένα κόμμα, αλλά όχι μόνο από ένα χρώμα είναι οι κατάλληλες», δήλωση που οδήγησε την αντιπολίτευση να μιλήσει για αποστασία.

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X