Χωρίς Κατηγορία

Εννέα φρούτα που νομίζουμε ότι είναι λαχανικά

Εννέα φρούτα που νομίζουμε ότι είναι λαχανικά
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Στην καθημερινότητά μας συνηθίζουμε να ταξινομούμε τα φρούτα και τα λαχανικά ανάλογα με τον τρόπο που τα χρησιμοποιούμε. Σύμφωνα με τον επιστημονικό ορισμό, τα φρούτα είναι οι καρποί των ανθοφόρων φυτών που περιέχουν τους σπόρους και μέσω αυτών τα φυτά διασκορπίζουν τους σπόρους τους.

Από την άλλη, τα λαχανικά είναι όλα τα υπόλοιπα μέρη του φυτού, όπως τα φύλλα (μαρούλι), οι ρίζες (καρότα και ραπανάκια), οι μίσχοι (σέλινο) και τα άνθη (μπρόκολο και κουνουπίδι).

Η ντομάτα και νομικά από το 1893 έχει κατοχυρωθεί σας φρούτο, αφού ο έμπορος Nix. V. Hedden δεν ήθελε να πληρώσει φόρο εισαγωγής σαν φρούτο.

Ελιά

Μόνο το χρώμα της μπορεί να προδώσει πως η μελιτζάνα ανήκει στην ευρύτερη οικογένεια των μούρων. Στη χώρα μας φυσικά γνωρίζουμε το γλυκό του κουταλιού μελιτζανάκι, και έτσι μπορούμε να λάβουμε τα οφέλη του και με γλυκούς τρόπους. Όπως όλα τα φρούτα και τα λαχανικά έτσι και η αγκινάρα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά συστατικά. Η νασουνίνη (nasunin) συγκεκριμένα που βρίσκεται στη φλούδα της μελιτζάνας φαίνεται από πρώιμες μελέτες πως προστατεύει τα κύτταρα του εγκεφάλου.

Κολοκύθα

Το αγγούρι είναι και αυτό άλλο φρούτο! Ανήκει μάλιστα στην ίδια οικογένεια με το πεπόνι. Είναι πηγή βιταμίνης Κ , αλλά και αντιοξειδωτικών συστατικών (λιγνάνες) τα οποία θωρακίζουν τα κύτταρα και την καρδιά. 

Πράσινα φασολάκια

Θα πήγαινε ποτέ το μυαλό σας πως οι μπάμιες που όλοι μισήσαμε ως παιδιά είναι ένα φρούτο με μοναδική θρεπτική αξία; Περιέχει σημαντική ποσότητα βιταμινών Κ και C, φυτικών ινών και των αντιοξειδωτικών λουτεΐνης και ζεαξανθίνης.

Πιπεριές

Το καλαμπόκι έχει αρκετά γλυκιά γεύση και έτσι σχεδόν προδίδεται πως είναι και αυτό ένα ακόμη φρούτο. Έρχεται σε πολλά διαφορετικά χρώματα όπως μωβ, ροζ, μπλε και μαύρο και είναι εξαιρετική πηγή φυτικών ινών και των αντιοξειδωτικών ανθοκυανιδινών
Πηγή: perierga.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X