Χωρίς Κατηγορία

Οργή επιβατών και συγγενών για το τρένο που έμεινε 1,5 ώρα στη σήραγγα (βίντεο)

Οργή επιβατών και συγγενών για το τρένο που έμεινε 1,5 ώρα στη σήραγγα (βίντεο)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η διάλυση του σιδηροδρόμου φάνηκε και σήμερα όταν τρένο ακινητοποιήθηκε στη σήραγγα Οθρύος ανάμεσα σε Λαμία και Βόλο. Οργισμένοι επιβάτες και συγγενείς τους καταγγέλλουν ότι δεν υπήρξε καμία ενημέρωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επιβάτες παρέμεναν τρομοκρατημένοι μέσα στο τρένο χωρίς να έχουν ενημέρωση για το τι είχε συμβεί περίπου 1.5 ώρα!

Μάλιστα, οι συνθήκες ήταν δύσκολες καθώς για ένα διάστημα έγινε διακοπή ρεύματος και δεν υπήρχε ούτε φωτισμός, αλλά ούτε και κλιματισμός μέσα στο κατακαλόκαιρο και την αφόρητη ζέστη.

Στο σημείο έφτασαν αστυνομικές δυνάμεις από το Λιανοκλάδι και τις γύρω περιοχές προκειμένου να απομακρύνουν τους επιβάτες.

 Υπενθυμίζεται ότι στην αμαξοστοιχία Intercity 53 επέβαιναν 325 επιβάτες με την Hellenic Train να αναφέρει σε δήλωσή της ότι το τρένο ακινητοποιήθηκε λόγω τεχνικού προβλήματος και πως άμεσα κινητοποιήθηκαν μηχανές εφεδρείας από το Λιανοκλάδι προκειμένου να μεταφέρουν την αμαξοστοιχία στον σιδηροδρομικό Σταθμό Λιανοκλαδίου. Ακόμα είπε ότι οι επιβάτες ενημερώνονταν με τακτικές ανακοινώνεις από το προσωπικό της εταιρείας.

Κοπέλα που επέβαινε στο τρένο μιλώντας στο Star Κεντρικής Ελλάδας είπε ότι «μας σταμάτησαν λίγο πριν φτάσουμε στο Λιανοκλάδι, μία παρά μέσα στο τούνελ το μεγάλο. Δεν είχαμε και σήμα να επικοινωνήσουμε. Πέρασε η ώρα, μας είπαν τη μία φορά βλάβη στη μηχανή, τη δεύτερη ενημέρωση καμία. Είχα αγχωθεί για τη μητέρα μου γιατί με περίμενε μιάμιση ώρα, δεν ήξερε, δεν μπορούσαμε να επικοινωνήσουμε, δεν είχαμε σημεία ζωής».

Όταν ρωτήθηκε για τις συνθήκες μέσα στο τρένο ανέφερε ότι «είχε πολλή ζέστη στην αρχή μετά κάτι έκαναν με τη μηχανή και κάπως είχε μια δροσιά με το air condition κάποια στιγμή. Αλλά όσο να ναι ήτανε…». Ακόμα πρόσθεσε ότι: «Στη αρχή δεν φοβήθηκα αλλά μετά έκανα την προσευχή μου πολλές φορές, η αλήθεια είναι. Μετά απ’ αυτό που συνέβη στα Τέμπη…».

Από πλευράς της η μητέρα της κοπέλας κατήγγειλε ότι: «Τουλάχιστον ενημέρωσε, ότι είμαστε καλά, τα παιδιά όποιον περιμένετε, με τόσα που γίνονται. Και να μας πουν ότι θα έρθουν αύριο. Δεν θα είχαμε κανένα πρόβλημα. Δεν μπορούσαμε να βρούμε τα παιδιά. Δεν είχαμε επικοινωνία. Ζουν, πέθαναν, λιποθύμησαν. Δεν γίνονται λίγα. Μας κόπηκαν τα πόδια γιατί ήταν και αυτό σύντομο με τα Τέμπη. Μία ενημέρωση καλύτερη να είχαμε».

Ένας άλλος επιβάτης ανέφερε ότι παρέμεινε, μέσα στο τρένο για μιάμιση ώρα. «Οι συνθήκες εντάξει ήταν. Όποιος ήθελε να πάρει νερό μπορούσε να πάρει δωρεάν» είπε ενώ ότι τον ρώτησε ο δημοσιογράφος αν φοβήθηκε απάντησε: «Εσύ τι λες;».

Συγγενής επιβάτη κατήγγειλε από πλευράς του ότι: «Υπήρξε μια σχετικά πολύ ώρα καθυστέρηση. Σε αυτό το διάστημα δεν υπήρχε ενημέρωση αν το πρόβλημα το οποίο υπάρχει, δημιουργεί πρόβλημα στους επιβάτες. Να βγάλουν μια ανακοίνωση ότι δεν έγινε ατύχημα, δεν έγινε πυρκαγιά, δεν συμβαίνει κάτι και ότι ο κόσμος είναι υγιής. Ακούγαμε πυροσβεστικά, ακούγαμε ασθενοφόρα και πανικοβληθήκαμε. Θεωρώ επιεικώς απαράδεκτη την συμπεριφορά της υπηρεσίας».

Σημειώνεται ότι σε νεότερη ανακοίνωσή της η Hellenic Train ανέφερε ότι «η αμαξοστοιχία 53 αναχώρησε από το Λιανοκλάδι και αναμένεται να αφιχθεί στον Σταθμό Λαρίσης στην Αθήνα λίγο πριν τις 17:00. Οι επιβάτες έχουν ενημερωθεί από το προσωπικό της αμαξοστοιχίας για την αποζημίωση του εισιτήριου τους»

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X