Χωρίς Κατηγορία

Προς Μητσοτάκη: «Γερνάνε τα συνθήματα που δεν πιστεύεις»

Προς Μητσοτάκη: «Γερνάνε τα συνθήματα που δεν πιστεύεις»
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Μέσα στη χθεσινή του ανακοίνωση για το Πολυτεχνείο, όπου ασφαλώς τιμά, σέβεται, εμπνέεται από τους αγώνες κλπ., ο Κυριάκος Μητσοτάκης ένιωσε την ανάγκη να μας ενημερώσει πως “…δε νοσταλγούμε γερασμένα συνθήματα, αλλά υλοποιούμε ζωντανά αιτήματα…”.

*Του Γιώργου Παππά

Γερασμένα συνθήματα…
“Εργάτες, αγρότες και φοιτητές”,
“Έξω οι Αμερικάνοι”,
“Απόψε πεθαίνει ο φασισμός”,
“Λαέ πεινάς, γιατί δεν πολεμάς”,
“Κάτω η Χούντα, κάτω ο Παπαδόπουλος”,
“Λαέ λαέ ή τώρα ή ποτέ”,
“Οι φοιτητές δεν βολεύονται, βουλεύονται”,
“Απόψε θα κάνει ξαστεριά”,
“Λαός ενωμένος, ποτέ νικημένος”,
“Ένας είναι ο αρχηγός, ο κυρίαρχος Λαός”
“Ψωμί, παιδεία, ελευθερία”.

Αυτά είναι που βροντοφωνάχτηκαν, γράφτηκαν στους τοίχους με μπογιά και έμειναν να κουβαλάνε στις επόμενες γενιές την ιστορική μνήμη, την ορμή, το πάθος και τη ζωντάνια τους, να σηματοδοτούν στη σύγχρονη πολιτική Ιστορία τους ματωμένους αγώνες ενάντια στη χούντα και την πτώση της.

Δεν ξέρω γιατί τα θεωρεί γερασμένα ο Πρωθυπουργός. Εμένα νεώτατα μου μοιάζουν, ιδιαιτερα σφριγηλά τα βρίσκω. Άντε να πεις πως γέρασε το
“Κάτω η Χούντα, κάτω ο Παπαδόπουλος”.

Αν όμως το στενέψεις. Αν του αφαιρέσεις το πολιτικό του βάθος, αν το αποστεώσεις ιδεολογικά, αν το διαβάσεις ακριβολογώντας, αν έχεις προσωποποιήσει την επίθεση στην Ελευθερία και τη Δημοκρατία στον Παπαδόπουλο και την στρατιωτική χούντα.

Σαν πολλά τα “αν” που μαζεύτηκαν.

Έτσι γερνάνε τα συνθήματα. Αν δεν τα έχεις βιώσει, αν δε σε έχουν συνεγείρει, αν δεν τα πιστεύεις, αν δε σε έχουν εκφράσει, αν δεν τα γεννά η ανάγκη κι η ψυχή σου.

“Γερνάνε” και όσα κατακτώνται, όσα δεν έχουν πια λόγο να γεμίζουν τοίχους, πλατείες και πορείες. Αυτά πολύ όμορφα γερνάνε. Και τους πρέπει -τουλάχιστον- σεβασμός.
Τους αρμόζει -έστω- μια Πρωθυπουργική παρουσία, ένα λουλούδι στο μνημείο του Πολυτεχνείου.

Χτίστες του είναι ΚΑΙ αυτά.

Υ.Γ.: Εμ γερασμένα τα συνθήματα, εμ τρία χρόνια Πρωθυπουργός στις 17 του Νοέμβρη κάπου να έχει ανειλημμένες υποχρεώσεις!!! Σιγά σιγά γερνάμε κι εμείς, συσσωρεύουμε εμπειρία, αντίληψη και γνώση. Άρα, όλο και κάτι καταλαβαίνουμε για τον κ. Μητσοτάκη…

*Ο Γιώργος Παππάς είναι χημικός μηχανικός, πρώην πρόεδρος του ΤΕΕ Ηπείρου 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X