Γυναίκα

Ρένα Δούρου, Μαριόν Κοτιγιάρ, Ζιλιέτ Μπινός έκοψαν τα μαλλιά τους σε ένδειξη αλληλεγγύης στις γυναίκες του Ιράν

Ρένα Δούρου, Μαριόν Κοτιγιάρ, Ζιλιέτ Μπινός έκοψαν τα μαλλιά τους σε ένδειξη αλληλεγγύης στις γυναίκες του Ιράν
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η Ρένα Δούρου, η βραβευμένη με Όσκαρ Ζιλιέτ Μπινός και η Μαριόν Κοτιγιάρ έκοψαν τα μαλλιά τους εκφράζοντας έτσι την συμπαράστασή τους στον αγώνα του ιρανικού λαού κατά του καθεστώτος.

Τα γυναικεία μαλλιά, στάθηκαν η αφορμή να χάσει τη ζωή της ένα κορίτσι μόλις 22 ετών, επειδή δεν φορούσε σωστά τη μαντίλα της και προεξείχαν τα μαλλιά της.

Τα βίντεο που αναρτήθηκαν έχουν μουσική υπόκρουση το «Bella Ciao», και συνοδεύονται με μηνύματα:

«Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για να μην ξεχαστούν».

«Ελευθερία».

«”Είναι αδύνατο να μην αποκηρύξουμε ξανά και ξανά αυτή την τραγική καταπίεση. Οι νεκροί είναι δεκάδες, συμπεριλαμβανομένων παιδιών. Οι συλλήψεις αυξάνουν τον αριθμό των παράνομα κρατούμενων που πολύ συχνά βασανίζονται. Έτσι, απαντούμε στο κάλεσμα κόβοντας τα μαλλιά μας”».

Άλλοι που εξέφρασαν την υποστήριξή τους στους διαδηλωτές είναι η γεννημένη στο Ιράκ Σουηδή βουλευτής Abir Al Sahlani, η οποία σόκαρε το κοινοβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης όταν άρχισε να κόβει τα μαλλιά της ενώ εκφωνούσε μια ομιλία σε μια συζήτηση για τις διαδηλώσεις. Αργότερα έγραψε στο Twitter ότι το  έκανε έτσι ώστε οι γυναίκες στο Ιράν να γνωρίζουν ότι η φωνή τους ακούγεται «μέχρι εδώ».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @marioncotillard

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X