Πολιτική

Στέφανος Κασσελάκης στην Κεντρική Επιτροπή: «Αν δεν είχα γνωρίσει Καπνισάκη και Πολάκη δεν θα ήμουν τώρα στον ΣΥΡΙΖΑ»

Στέφανος Κασσελάκης στην Κεντρική Επιτροπή: «Αν δεν είχα γνωρίσει Καπνισάκη και Πολάκη δεν θα ήμουν τώρα στον ΣΥΡΙΖΑ»
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Με σύντομη παρέμβαση Κασσελάκη και τις ψηφοφορίες για τα κείμενα ολοκληρώθηκαν οι διήμερες εργασίες της Κεντρικής Επιτροπή. Υπερψηφίστηκαν τόσο το Σχέδιο Θέσεων για το Συνέδριο (υπήρξαν δύο λευκά, κανένα κατά), όσο και το Σχέδιο Πολιτικής Απόφασης που πέρασε ομόφωνα.

Με δεδομένο ότι το θέμα της κομματικής πειθαρχίας και του «ρήγματος» μεταξύ Κασσελάκη και Πολάκη με αφορμή το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, σκίασε τη διήμερη διαδικασία, η ηγεσία φάνηκε να κάνει μία κίνηση προκειμένου να μαλακώσει και να εκτονώσει το κλίμα που έχει δημιουργηθεί, αλλά και να μαζέψει τις εντυπώσεις. 

 

Η κομματική πειθαρχία, πάντως, φαίνεται πως εξακολουθεί να ισχύει και πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει τις αποφάσεις του αν κάποιος βουλευτής απέχει ή δεν ψηφίσει.

Σημειώνεται πως πηγές ανέφεραν ειδικότερα, πως στις 25 Ιανουαρίου εκκινούν οι διαδικασίες για την κατάρτιση της ευρωλίστας του ΣΥΡΙΖΑ. Ως προς την διαδικασία εξηγούσαν ότι αυτή είναι στα πρότυπα των θινκ τανκς, δηλαδή, όποιος ενδιαφέρεται και είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ (αν δεν είναι μέλος και θέλει να συμμετάσχει κάποιος, εγγράφεται), μπορεί να πάρει, στέλνοντας το βιογραφικό του στον i -syriza.

Αυτοί οι υποψήφιοι θα αξιολογηθούν στη συνέχεια – αποφάσεις θα λάβει σχετικά η Πολιτική Γραμματεία –  θα υπάρξει μια λίστα υποψηφίων και τα μέλη του κόμματος με ηλεκτρονική ψηφοφορία – ηλεκτρονικό δημοψήφισμα θα αποφασίσουν για τους υποψήφιους της τελικής ευρωλίστας.

 

Ο Στέφανος Κασσελάκης, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο θέμα της Κεντροαριστεράς και της πρότασης Ραγκούση – Θεοχαρόπουλο Ζαχαριάδη. Όπως μεταφέρουν πηγές του κόμματος είπε συγκεκριμένα τα εξής:

«Είναι ζήτημα» είπε «το οποίο δεν είναι πυροτέχνημα, έχει βάση. Είναι να ζήτημα το οποίο πρέπει να συζητηθεί στο συνέδριο μας, είμαστε όλοι βέβαιοι ότι η ταυτότητα μας δε θα αλλάξει. Δεν πρόκειται να γίνουμε κόμμα διαχείρισης τύπου ΠΑΣΟΚ. Συζητείστε το στο συνέδριο. Εγώ έχω κάνει γνωστή τη θέση μου ότι θα ήθελα ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι ηγετική δύναμη της αριστεράς και  μάλιστα να δώσουμε και το παράδειγμα στη European Left για το πως πρέπει να είναι η σύγχρονη ευρωπαϊκή αριστερά».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X