Χωρίς Κατηγορία

ΣΥΡΙΖΑ: Εντονη συζήτηση για τον ανασχηματισμό στο Πολιτικό Συμβούλιο

ΣΥΡΙΖΑ: Εντονη συζήτηση για τον ανασχηματισμό στο Πολιτικό Συμβούλιο
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Το εναρκτήριο λάκτισμα για τον ανασχηματισμό έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας. ο Πρωθυπουργός συγκάλεσε το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος για την Παρασκευή.

Στη συνεδρίαση αναμένεται να συζητηθούν ο ανασχηματισμός, η αλλαγή γραμματέας που προτείνει ο Αλέξης Τσίπρας και ενδεχομένως η σύγκλιση της Κεντρικής Επιτροπής η οποία, αν καμφθούν όλες οι αντιδράσεις του κόμματος, θα αποφασίσει την αλλαγή γενικού γραμματέα και την ανάληψη της θέσης από τον Παν. Σκουρλέτη.

Στην περίπτωση αυτή ο Παναγιώτης Ρήγας αναμένεται να συμμετάσχει στην επόμενη κυβέρνηση. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες ο ίδιος δεν επιθυμεί τη μετακίνησή του και σε συνεργάτες λέει πως δεν φεύγει από τη θέση του γενικού γραμματέα.

Πάντως, στο κόμμα υπάρχει δυσαρέσκεια γιατί έμαθαν μέσω ιστοσελίδων το ενδεχόμενο να αναλάβει ο Π. Σκουρλέτης γενικός γραμματέας, τα ονόματα πέραν του ΣΥΡΙΖΑ που φημολογείται ότι θα συμμετάσχουν στη νέα κυβέρνηση με σκοπό και τη διεύρυνση προς την Κεντροαριστερά και το Κέντρο.

Τα ζητήματα αυτά, λένε οι πληροφορίες θα τεθούν με ένταση στην επικείμενη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου.
Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, τα επόμενα εικοσιτετράωρα ο πρωθυπουργός θα προχωρήσει σε ανασχηματισμό, οπότε η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου αναμένεται να αποτελέσει μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία, ώστε να βολιδοσκοπήσει και να καταγράψει διαθέσεις σχετικά με τις αλλαγές που μελετά.

Σημαντικό ορόσημο αποτελεί σε κάθε περίπτωση η ΔΕΘ, αφού επί της ουσίας η παρουσία Τσίπρα στη Διεθνή Έκθεση ισοδυναμεί με την έναρξη της προεκλογικής περιόδου.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X