Παρασκήνιο

ΣΥΡΙΖΑ: Κόντρα Προεδρικών με Ομπρέλα για το δήμο της Αθήνας – Κώστας Ζαχαριάδης ή Νίκος Φίλης

ΣΥΡΙΖΑ: Κόντρα Προεδρικών με Ομπρέλα για το δήμο της Αθήνας – Κώστας Ζαχαριάδης ή Νίκος Φίλης
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Πολύ έντονη αναμένεται να είναι η σημερινή (27.7.2023) μέρα για τον ΣΥΡΙΖΑ, αφού σύμφωνα με πληροφορίες τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να έχουν την πρώτη επίσημη εσωκομματική τους αντιπαράθεση για το πρόσωπο που θα προτείνει η Κουμουνδούρου για το δήμο της Αθήνας.

Στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, που έχει ως μοναδικό θέμα συζήτησης την επιλογή των προσώπων που θα πρωταγωνιστήσουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές, η Ομπρέλα -δηλαδή η εσωκομματική αντιπολίτευση- αναμένεται να προτείνει για την θέση του δημάρχου της Αθήνας τον πρώην υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη ενώ ατύπως το χρίσμα έχει πάρει ο Κώστας Ζαχαριάδης.

Η υποψηφιότητα του Κώστα Ζαχαριάδη ήρθε μάλιστα μετά από ένα έντονο παρασκήνιο και πολλές αρνήσεις από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγές πάντως αναφέρουν ότι καμία από τις δύο πλευρές -ούτε οι προεδρικοί, ούτε η Ομπρέλα- δεν εμφανίζεται έτοιμη να υπαναχωρήσει και γι’ αυτό δεν αποκλείεται τα στελέχη της Πολιτικής Γραμματείας να κληθούν να ψηφίσουν για το ποια θα ήταν η τελική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τον δήμο της Αθήνας.

Στελέχη της Κουμουνδούρου που ανήκουν στην προεδρική ομάδα υποστηρίζουν ότι ο Κώστας Ζαχαριάδης είναι η κατάλληλη επιλογή, καθώς είναι νέος και, ως αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών, γνωρίζει πολύ καλά όλα τα θέματα. Από την άλλη οι «53» υποστηρίζουν ότι ο Νίκος Φίλης, ως πρώην βουλευτής της Α΄ Αθήνας, έχει πλήρη γνώση της κατάστασης που επικρατεί στον δήμο.

Ο Κώστας Ζαχαριάδης πάντως βρέθηκε να διεκδικεί τον δήμο της Αθήνας μετά την άρνηση του γνωστού παίκτη του μπάσκετ Νίκου Παππά, ο οποίος μετά την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές απέσυρε το ενδιαφέρον του για το αξίωμα.

Πριν μάλιστα ο πρώην βουλευτής του Βόρειου τομέα αποδεχθεί την πρόταση για τον δήμο της Αθήνας είχε απευθυνθεί στον Νικόλα Φαραντούρη, αλλά και στον Προέδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρη Βερβεσού, οι οποίοι ωστόσο αρνήθηκαν την πρόσκληση.

Σήμερα πάντως ενδέχεται να ανακοινωθούν και κάποιοι υποψήφιοι περιφερειάρχες του ΣΥΡΙΖΑ.

Πιο συγκεκριμένα για την περιφέρεια Αττικής προκρίνεται ο Γιώργος Ιωακειμίδης, στην Ήπειρο ο Γιάννης Στέφος, στα Ιόνια Νησιά ο Θεόδωρος Γαλιατσάτος, στην Ανατολική Μακεδονία-Θράκη η Τάνια Ελευθεριάδου και στη Στερεά Ελλάδα ο Απόστολος Γκλέτσος. Στη Δυτική Ελλάδα πολλές πιθανότητες έχει ο Μίλτος Ζαμπάρας και στην Πελοπόννησο ο Μανώλης Μάκαρης. Για τη Θεσσαλία έχει ακουστεί έντονα ο Νίκος Ράπτης, η Ζωή Ακριβούλη και ο Βασίλης Κόκκαλης και για την Κρήτη οι Σπύρος Δανέλλης και Γιάννης Κουράκης.

Η Θεοδώρας Τζάκρη και ο Άγγελος Τόλκας αρνήθηκαν να είναι υποψήφιοι περιφερειάρχες στην Κεντρική Μακεδονία

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X