Χωρίς Κατηγορία

Τσίπρας προς Μητσοτάκη στη Βουλή: Είστε απελπισμένος και σας έχει λείψει η εξουσία

Τσίπρας προς Μητσοτάκη στη Βουλή: Είστε απελπισμένος και σας έχει λείψει η εξουσία
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Για fake news και κόπι πέιστ από τα μέσα ενημέρωσης κατηγόρησε ο Αλέξης Τσίπρας τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη συζήτηση στη Βουλή την “Ωρα του πρωθυπουργού” με θέμα την ανομία και την εγκληματικότητα.

«Εμείς δεν θα αφήσουμε την παρανομία να δρα ανενόχλητη. Θα την χτυπήσουμε στην ρίζα της. Όσο και αν κάποιοι ενοχλούνται» τόνισε στην αρχή της ομιλίας του ο πρωθυπουργός.

Στη συνέχεια αφού παρέθεσε τις τελευταίες επιτυχίες της αστυνομίας στο μέτωπο της εγκληματικότητας επισήμανε ότι «δεν σας τα λέω αναλυτικά για να μοιράσετε συγχαρητήρια στην αστυνομία αλλά μπας και ζητήσετε συγνώμη για όσα λέτε περί ανομίας και χάους. Αυτό είναι ντροπή. Ντροπή είναι και όσα λέτε για το νόμο Παρασκευόπουλου. Κάντε όση κριτική θέλετε στο νόμο. Λέτε ψέμματα ότι τάχαμου οι τρεις δράστες της ληστείας και της επίθεσης είχαν αποφυλακιστεί με βάση το νόμο Παρασκευόπουλου. Η ΕΛΑΣ λέει ότι ουδεμία σχέση είχε με το νόμο Παρασκευόπουλου».

Για την δολοφονία Ζαφειρόπουλου, ο κ. Τσίπρας είπε ότι δεν μπήκατε καν στον κόπο να περιμένει να ολοκληρωθεί η έρευνα. Ισχυριστήκατε ότι πίσω από την δολοφονία ήταν πολιτικά κίνητρα. Την άλλη μέρα είδα πρωτοσέλιδο να ενημερώνει τους αναγνώστες ότι η δολοφονία Ζαφειρόπουλου προκαλεί πανικό στο Μαξίμου. Η αστυνομία συνέλαβε τον δράστη και αποδεικνύεται ότι ουδεμία πολιτική χροιά υπήρχε στα κίνητρα των δραστών. Ζητήστε συγγνώμη για τον τρόπο με τον οποίο δηλητηριάζετε την κοινή γνώμη.

Αναφερόμενος στις πυρκαγιές ανέφερε ότι ,«το καλοκαίρι είχε κανείς την αίσθηση παρακολουθώντας τα ΜΜΕ ότι είχε καεί όλη η Ελλάδα. Και έρχονται χθες τα επίσημα αποτελέσματα της πυροσβεστικής που δείχνουν ότι σε σχέση με το 2016 είχαμε λιγότερα στρέμματα καμμένα».

Για να πει στη συνέχει σε πολύ υψηλούς τόνους ότι «αυτά είναι τα fake news που εσείς αναπαράγετε γιατί είστε απελπισμένος και σας έχει λείψει η εξουσία».

Και κατέληξε λέγοντας: «Θα κλείσω λέγοντας το εξής: Από όλα όσα είπατε και όσα κάνατε ψάχνατε την ανομία εκεί που συμφέρει την ακροδεξιά ρητορική σας. Όχι τους χούλιγκανς που επιτίθενται σε γραφεία εφημερίδων. Οχι στην δράση των ταγμάτων της Χρυσής Αυγής. Δεν ψάχνετε την ανομία εκεί που εσείς δεν θέλετε να την δείτε. Η ανομία συχνάζει και σε πιο χάι περιοχές από τα Εξάρχεια. Συχνάζει και στην αυλή σας. Μια απάντηση για τον γραμματέα του κόμματός σας δεν δώσατε στον ελληνικό λαό. Την τελευταία εβδομάδα η αστυνομία έχει κουραστεί να συλλαμβάνει μέλη συμμοριών με τους οποίους συναγελάζεστε. Μέσα σε όλα αυτά ήρθε και η κατάθεση της γραμματέως Χριστοφοράκου να μας θυμίσει ότι η ανομία δεν πίνει καφέ μόνο στα Εξάρχεια αλλά και στο σαλονάκι του κόμματός σας και από καφετιέρα ζίμενς. Θα απομακρύνετε τον έμπιστό σας;».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X