Κοινωνία

Yποψηφιότητα για το ΔΣ του Ερυθρού Σταυρού από τον Ανδρέα Μαρτίνη!

Yποψηφιότητα για το ΔΣ του Ερυθρού Σταυρού από τον Ανδρέα Μαρτίνη!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η υποψηφιότητα για το ΔΣ του Ερυθρού Σταυρού από τον Ανδρέα Μαρτίνη… προκαλεί έκπληξη!

Η απόφαση του υπόδικου πρώην πρόεδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ανδρέα Μαρτίνη να θέσει υποψηφιότητα στην γενική συνέλευση του Ιουνίου για την ανάδειξη αιρετού Διοικητικού Συμβουλίου, προβληματίζει.

Ο πρώην πρόεδρος δηλώνει έτοιμος να κατέβει στην εκλογική κονίστρα καθώς, όπως διαρρέουν οι συνεργάτες του, έχει να δώσει και να πει πολλά.

Ανδρέας Μαρτίνης

Στις αρχές της δεκαετίας του 1980 ο Ανδρέας Μαρτίνης ήταν ένας καταξιωμένος οφθαλμίατρος στο Κοργιαλένειο-Μπενάκειο Νοσοκομείο.

Γρήγορα αναρριχήθηκε στην ιεραρχία της οφθαλμολογικής κλινικής και το 1986 έγινε πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, θέση που διατήρησε επί 27 συνεχόμενα χρόνια.

Από το 2010 ορίστηκε ισόβιος πρόεδρος του Νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν».

Ο 76χρονος σήμερα Μαρτίνης κατηγορείται ότι εισέπραξε μίζα 3,2 εκατομμύρια μάρκα από γερμανική εταιρεία το 1998 και ότι ήταν υπεύθυνος για δεκάδες παροχές υγείας με σκανδαλώδεις εκπτώσεις στο «Ντυνάν» σε σημαίνοντα πρόσωπα της πολιτικής, επιχειρηματικής, δικαστικής και μιντιακής ελίτ της χώρας…

Υπενθυμίζεται ότι ο Ανδρέας Μαρτίνης πρόκειται να δικαστεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο για  ξέπλυμα μαύρου χρήματος και δωροδοκίας με 3,2 εκατομμύρια μάρκα από τη γερμανική εταιρία Hospitalia International για προμήθεια υπερκοστολογημένου εξοπλισμού του νοσοκομείου.

Δείτε ακόμη:

Ερρίκος Ντυνάν: Λαίλαπα οι Αδωνις, Βορίδης και Λοβέρδος λέει ο Ανδρέας Μαρτίνης

Αποφυλακίστηκε για λόγους υγείας ο Ανδρέας Μαρτίνης

Κόλαση στην εξεταστική επιτροπή για την Υγεία: Ο Α. Μαρτίνης ζήτησε να ανοίξουν οι λογαριασμοί στελεχών του Ντυνάν

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X