Πολιτική

Οι δύο κόσμοι εντός της Ευρωπαϊκής Ενωσης και οι ηλίθιοι ελληνικοί φανατισμοί.

Οι δύο κόσμοι εντός της Ευρωπαϊκής Ενωσης και οι ηλίθιοι ελληνικοί φανατισμοί.
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Δύο κόσμοι φαίνεται πως υπάρχουν εντός της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ο ένας είναι οι χώρες, οι λεγόμενες δυτικές πριν από την πτώση του τείχους και των κομμουνιστικών καθεστώτων και ο άλλος, οι χώρες που βρίσκονταν στη ζώνη επιρροής της Σοβιετικής Ενωσης, στο τέως ανατολικό μπλοκ δηλαδή.

Το φανερώνουν τα τεκταινόμενα στην εκδήλωση της Εσθονίας για τα ολοκληρωτικά και αυταρχικά καθεστώτα, της οποίας τη διακήρυξη υπογράφουν μόνο χώρες από το πρώην ανατολικό μπλοκ, αφού μόνο 8 από τις 27 χώρες-μέλη της Ε.Ε. συμμετείχαν στο συνέδριο, που διοργάνωσε η Εσθονική Προεδρία αφιερωμένο στη μνήμη των θυμάτων των ολοκληρωτικών και αυταρχικών καθεστώτων.

Το συνέδριο ολοκληρώθηκε με την έκδοση διακήρυξης την οποία υπογράφουν οι εκπρόσωποι των εξής χωρών: Εσθονίας, Λετονίας, Λιθουανίας, Πολωνίας, Κροατίας, Ουγγαρίας, Τσεχίας και Σλοβακίας, αποδεικνύοντας πως, παρά την απουσία Ρουμανίας και Βουλγαρίας, ακόμα είναι μέγα το χάσμα στη νοοτροπία και την αντίληψη των λαών αυτών των χωρών με εκείνους που ήταν στον καπιταλιστικό κόσμο.

Τέλος, θα έχει πλάκα να δούμε τη συνέχεια της αντιπαράθεσης στο εσωτερικό της χώρας, τόσο από εκείνους που επικροτούν τη στάση Κοντονή, όσο και από εκείνους που την κατακρίνουν, η αντιπαράθεση των οποίων, τρεις μέρες τώρα, μας έκανε το κεφάλι κουδούνι και χορτάσαμε ανιστόρητες ανοησίες και ηλίθιους φανατισμούς κάποιων και από τις δύο πλευρές.

Πάντως, ορισμένα sites, που για διάφορους ιδιοτελείς λόγους, έχουν αναλάβει εργολαβικά την πτώση του ΣΥΡΙΖΑ,  πρέπει να ένιωσαν πολύ μεγάλη απογοήτευση, βλέποντας την πενιχρή συμμετοχή στην εκδήλωση της Εσθονίας.

Αλλά και οι απέναντι να μην αισθάνονται υπερήφανοι, αφού συναγωνίστηκαν σε ανιστόρητες κουταμάρες την απέναντι πλευρά, λες και είναι οι αρμόδιοι να αποφανθούν για ιστορικά φαινόμενα για τα οποία δεν έχει ακόμα κατασταλάξει η ιστορική έρευνα και μόνο η προπαγάνδα είναι σίγουρη για τις θέσεις της.

Κύριοι και των δύο πλευρών λίγη νηφαλιότητα, αυτοσυγκράτηση και αποφυγή των φανατικών και κατά συνέπεια ανόητων προσεγγίσεων δεν βλάπτει.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X